nieuws

Hyatt Regency Amsterdam: Paul Verheul head chef

Hotel 1668

Chef-kok Paul Verheul is sinds 1 maart Head Chef van het Hyatt Regency Amsterdam. Dit nieuwe hotel gaat in april van dit jaar open. Verheul werkte hiervoor bij Restaurant Vandaag en daarvoor was hij negen jaar chef bij het Kurhaus in Scheveningen.

Hyatt Regency Amsterdam: Paul Verheul head chef
Paul Verheul (archiefbeeld Misset Horeca)

Paul Verheul maakte in mei 2010 de overstap van het Kurhaus naar Restaurant Vandaag. Deze formule combineert grote aantallen couverts met all-inclusive eten en drinken. Restaurant Vandaag is van Jim en Michelle Xu en dit ondernemerspaar opent na de zomer haar derde mega-restaurant in Breda. Utrecht (650 couverts) en Amsterdam (500 couverts) tellen al vestigingen van Vandaag. Eigenaar Jim Xu neemt voorlopig de taken van Verheul waar.

Hyatt Regency Amsterdam

PaulVerheulHet Hyatt Regency Hotel in Amsterdam telt 211 kamers, waarvan 15 suites. Het zit in de Sarphatistraat in Amsterdam in het voormalige Emma Kinderziekenhuis. Van dit pand bleef alleen de gevel behouden.

Paul Verheul krijgt in de functie van Head Chef de verantwoordelijkheid over het gehele F&B gedeelte van het hotel. Het restaurant van het Hyatt gaat Mama Makan heten. Verheul omschrijft dit als een moderne vertaling van een Nederlands grand-café in Indonesië. Gasten kunnen hier de gehele dag terecht. Op de kaart een mix van Nederlandse, Europese en Indonesische gerechten.
In Bar Mama Makan ligt de nadruk op cocktails, en gasten kunnen 24 uur per dag terecht in de Market, waar drankjes en lokale snacks te krijgen zijn.

De leiding van het hotel lig bij Toni Hinterstoisser, die voor Hyatt ook het Andaz hotel aan de Prinsengracht overziet.

Leestip:
Bekijk hier de eerste beelden van het Hyatt Regency Amsterdam

Reageer op dit artikel