nieuws

NH Hotels doen licht uit tijdens Earth Hour

Hotel 1130

Bijna 400 NH Hotels doen de gevelverlichting uit tijdens Earth Hour. Dit nitiatief van het Wereld Natuur Fonds wil het bewustzijn over de klimaatverandering verhogen. De NH Hotel Group doet voor het negende achtereenvolgende jaar mee.

NH Hotels doen licht uit tijdens Earth Hour
Krasnapolsky in Amsterdam (archief Misset Horeca)

NH Hotel Group schakelt zaterdag 25 maart tussen 20.30 en 21.30 uur de gevelverlichting van een groot deel van haar hotels wereldwijd uit.

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky gaat zelfs nog een stapje verder dan alleen het uitschakelen van de gevelverlichting. In dit hotel op de Dam in Amsterdam gaat ook de lamp uit en de kaars aan in de publieke ruimtes op de begane grond, in Grand Café Krasnapolsky en in The Tailor.

Bij NH Collection Brussels Centre zal de verlichting in het gehele hotel worden gedoofd en zullen er kaarsen aangestoken worden om stil te staan bij de klimaatverandering.

Door de deelname aan Earth Hour stimuleert NH Hotel Group niet alleen haar medewerkers, maar wil ze ook haar gasten betrekken en de samenleving bewust maken van de kwetsbaarheid van de aarde. Gasten worden onder meer aangemoedigd om tijdens Earth Hour de lichten in hun kamer uit te doen.NH hotels doen licht uit tijdens Earth Hour 2017

Alle NH Hotels hebben Green Key

Alle NH hotels in Nederland zijn bekroond met een Green Key certificaat. Bedrijven met dit keurmerk voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO.

Duurzaamheid NH

NH Hotel Group besteedt niet alleen tijdens Earth Hour aandacht aan een beter milieu. Continu wordt gezocht naar innovatieve en duurzame oplossingen.

Als resultaat van haar betrokkenheid bij de duurzame ontwikkeling van haar activiteiten heeft NH Hotel Group haar koolstofvoetafdruk met meer dan 70% en het energieverbruik met 29% weten te verlagen tussen 2007 en 2015. Niet alleen de hele organisatie wordt hierbij betrokken, maar ook de leveranciers en partners spelen een belangrijke rol.

De inspanningen van NH Hotel Group met betrekking tot duurzaamheid is bekroond met het ISO 14001-milieucertificaat. Ook is NH Hotel Group de eerste hotelketen ter wereld die de ISO 50001-norm heeft ontvangen, het belangrijkste keurmerk op het gebied van energiemanagementsystemen.

> Meer lezen over NH Hotels 

Video:
Jacob Jan Boerma over The White Room in NH Krasnapolsky in Amsterdam

 

Video:
Topmannen NH over openingen NH Collection Amsterdam

Reageer op dit artikel