nieuws

Thomas Cook: meer zomerboekingen

Hotel 976

De vraag naar zomerreizen bij het Britse reisconcern Thomas Cook (Neckermann en Vrij Uit) ligt 10 procent hoger dan vorig jaar, vooral dankzij een sterke vraag naar zonvakanties in Griekenland. Concurrent Tui ziet de vraag naar vakanties nar Turkije en Noord-Afrika juist afzwakken. 

Thomas Cook: meer zomerboekingen
Managing Director, Carola Hoekstra van Thomas Cook Nederland

Volgens het bedrijf ligt het aantal boekingen voor Griekenland 40 procent hoger dan in 2016, vorig jaar. Het aanbod van reizen naar voor Griekenland werd uitgebreid. Ook andere bestemmingen zoals Cyprus, Bulgarije en Kroatië zitten in de lift volgens de reisgigant. Thomas Cook werkt in Nederland met de merken Neckermann Vliegvakanties en Vrij Uit Autovakanties.

Plus voor Turkije en Egypte

Verder ziet Thomas Cook dat de vraag naar vakanties in Turkije en Egypte weer voorzichtig begint te herstellen, nadat de landen vorig jaar uit de gratie waren bij toeristen vanwege politieke onrust en terreurdreiging.

In tegenstelling tot concurrenten TUI en Corendon beschikt Thomas Cook Nederland niet over een eigen airline, waar dat voor Thomas Cook in België, Scandinavië, Duitsland en Groot-Brittannië wél het geval is.In Nederland werd de reisorganisatie samen met Transavia en ook exclusief met Small Planet Airlines.

Toerisme Turkije Bodrum

Bodrum, Turkije

TUI ziet vraag vakanties Turkije verder dalen

Een andere grote reisorganisatie, TUI, ziet dat de vraag naar vakanties in Turkije en Noord-Afrika nog verder afzwakt, na de sterke neergang vorig jaar door aanslagen en politieke onrust. Deze cijfers staan haaks op de van Thomas Cook. Een verklaring geeft geen van beide partijen hiervoor. Dat maakte het Duitse moederconcern van onder meer Kras Reizen en het voormalige Arke woensdag bekend.

De vraag naar vakanties in Griekenland, de Canarische Eilanden en het Caribisch gebied neemt juist toe, aldus de touroperator.

Kinderen en familiekamers

In januari won Neckermann Reizen van Thomas cook de Award voor beste Kidsclubvakanties. Begin februari bracht Thomas Cook naar buiten dat deze prijs invloed had op het aantal boekingen, met name naar bestemmingen met een kidsclub.

‘Nederlanders kiezen er voor om weer volop op vakantie te gaan in 2017. Het aantal vakantieboekingen is de afgelopen maand  gestegen ten opzicht van vorig jaar en met name de vraag naar familiekamers nam flink toe. Bij Neckermann Reizen werd vooral zichtbaar dat kidsclubs waar de mascottes Lollo & Bernie aanwezig zijn in populariteit sterk stijgen (tot wel 60% op de Griekse vakantiebestemmingen).’ De reisorganisatie heeft in januari 2017 de Award voor beste Kidsclubvakanties in ontvangst mogen nemen en merkt dat dit van invloed is op het boekingsgedrag van de vakantiegangers. Vrij Uit won de award voor beste autovakanties tijdens het reisgala in Amsterdam begin 2017.

Thomas Cook Nederland

Sinds het jaar 2000 vallen Neckermann en Vrij Uit onder het Thomas Cook label in Nederland. Hierdoor werd Thomas Cook Nederland een van de grootste reisorganisaties in Nederland. Per 1 december 2011 verkocht Thomas Cook haar reisbureauketen om zich beter te kunnen richten op hun core-business, de touroperatingactiviteiten. Er werken zo’n 240 medewerkers bij Thomas Cook Nederland.  Jaarlijks kiezen 1 miljoen Nederlanders er voor om hun vakantie door ons te laten verzorgen.

Reageer op dit artikel