nieuws

Hostelketen Stayokay: volledig gerecyclede bedrijfskleding

Hotel 1739

Ruim 800 Stayokay medewerkers werken sinds april 2017 in kleding van honderd procent gerecycled materiaal. Alle 22 hostels van Stayokay zijn bij dit project betrokken. Als de kleding versleten is, wordt hiervan weer nieuwe circulaire bedrijfskleding voor Stayokay gemaakt.

Hostelketen Stayokay: volledig gerecyclede bedrijfskleding

Stayokay zegt hiermee het eerste Nederlandse bedrijf te zijn dat kleding van volledig gerecycled materiaal vervaardigt en (weer) draagt. 

De eerste generatie bovenkleding voor de medewerkers van Stayokay is van 100 procent recycled materiaal gemaakt, bestaande uit gebruikte kleding en afgedankte PET-flessen.

De volgende generatie zal vervaardigd worden uit de ingezamelde, afgedankte werkkleding van de medewerkers.  Waarna deze weer met de medewerkers herenigd zal worden. Grote kans dus dat een medewerker vezels uit zijn oude kloffie – na een lange reis en een mooi avontuur – weer terugvindt in zijn nieuwe werkoutfit. Aanvullend ontvangen alle medewerkers MUD jeans, die volledig recyclebaar zijn.

Stayokay: water en energie besparen

In de kleding staat een label (REMOkey) waarop precies te lezen is hoeveel energie, CO2-uitstoot en water bespaard is met het produceren van de gerecyclede stof. Als ook de hoeveelheid gerecycled materiaal (100%). Met de bovenkleding is ten opzichte van reguliere productie voor Stayokay  5.968.411 liter water (100%), 3.237 kg CO2-uitstoot (56%) en 15.927 kWh energie (47%) bespaard.

Afval is een grondstof

Hostelketen Stayokay, REMOkey (onderdeel van Recycle Movement), MUD jeans en Schijvens Corporate Fashion delen de overtuiging dat je als mens, maar ook als bedrijf zelf verantwoordelijk bent voor je aandeel in de circulaire economie.

En daarom streven ze gezamenlijk één doel na: stapsgewijs werken naar een organisatie waar afval géén afval meer is, maar een grondstof voor nieuwe producten. Concreet doen ze dit door  samen op de meest duurzame manier bedrijfskleding voor alle medewerkers van Stayokay te produceren en te recyclen na gebruik. Zodat ook volgende generaties van deze kleding en wereld kunnen genieten.
Algemeen directeur Marijke Schreiner: ‘We willen onze 800 medewerkers, 450.000 gasten (jaarlijks), leveranciers en omwonenden – kortom, iedereen die met Stayokay in contact komt – enthousiasmeren in het maken van duurzame keuzes’.

 

Meer over StayOkay op Misset Horeca

Reageer op dit artikel