nieuws

Hyatt Regency Amsterdam opent deuren – eerste beelden

Hotel 3828

Hyatt Regency Amsterdam opende 10 april voorzichtig de deuren. ‘De begane grond en bijna alle kamers zijn klaar, het team stond te popelen gasten te ontvangen’, zegt general manager Toni Hinterstoisser, verantwoordelijk voor zowel Hyatt Regency als Andaz Amsterdam (ook een Hyatt-merk).

Hyatt Regency Amsterdam opent deuren – eerste beelden

Hyatt Regency Amsterdam is het derde hotel onder de Hyatt vlag. Bestaande hotels zijn het op luxury en lifestyle gerichte hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht en select-service hotel Hyatt Place Amsterdam Airport.

‘Hyatt Regency Amsterdam vormt een belangrijke mijlpaal voor Hyatt Regency en de verdere groei van het merk in Europa’, aldus Peter Fulton, group president Europe, Africa and Middle East. ‘Het hotel vult ons portfolio in Nederland goed aan.’

Eerder al bracht het hotel een aantal artist impressions naar buiten, nu de eerste echte foto’s.

Design Hyatt Regency Amsterdam

Het design van Hyatt Regency Amsterdam is weldoordacht en brengt de natuurlijke omgeving van het hotel en de rijke geschiedenis van de Plantagebuurt samen met de hedendaagse 24/7 lifestyle. De buitenkant van het pand is getekend door het Amsterdamse architectenbureau Van Dongen-Koschuch. Jestico & Whiles verzorgde het ontwerp van de gastenkamers, het Amsterdamse Concrete was verantwoordelijk voor het design van restaurant, event ruimtes en lobby.

In die lobby valt vooral de kleur groen op, dat terugkomt in zowel banken, vloerkleden als tegels. En in de vele planten in de lobby, waaronder een 12 meter lange ‘levende muur’.

‘Voor Hyatt Regency staat het verbinden van mensen centraal. Wij doen er dan ook alles aan om dynamische interacties te stimuleren. Van een snelle koffieafspraak of het delen van unieke culinaire ervaringen tot het faciliteren van multifunctionele ruimtes waar onze gasten samen kunnen komen om te werken, ontmoeten en genieten’, zegt Toni Hinterstoisser, general manager voor Hyatt Regency Amsterdam en Andaz Amsterdam. ‘Wij zijn overtuigd dat onze ruime accommodaties, vooraanstaande meeting faciliteiten en onderscheidende service, onze gasten van een one-stop beleving voorzien met al het nodige binnen handbereik.’

De kamers

Hyatt Regency Amsterdam biedt 211 goed ingerichte en comfortabele kamers, waarvan 15 suites. De ruim opgezette kamers variëren van 30 vierkante meter voor een standaard kamer tot 126 vierkante meter voor een suite. De kamers zijn voorzien van grote ramen voor veel daglicht. De suites beschikken over een Nespresso-apparaat.

Elke kamer is elegant gedecoreerd met bonte botanische kunstwerken. Inspiratie werd hiervoor geput uit de groene en boomrijke omgeving van het hotel, met de Hortus Botanicus en Artis om de hoek. Daarnaast maken flexibel meubilair, een ruime werkplek, imposante raampartijen en een luxe badkamer met walk-in regendouche het verblijf van de gast compleet.

Mama Makan

De lobby en receptie gaan naadloos over in restaurant en bar Mama Makan, het culinaire hart van het hotel met 150 zitplaatsen en eigen ingang. Het restaurant ademt de sfeer van een Nederlands Grand Café in Indonesië waar head chef Paul Verheul en zijn enthousiaste team authentieke en gedurfde aroma’s en smaken samenbrengen in een verleidelijke mix. Europese café gerechten en Indonesische specialiteiten voeren hierbij de boventoon.

In de bar worden unieke signature cocktails gemixt, gebruikmakend van exotische kruiden, specerijen en planten. Dit is ook de plek voor een kop vers gezette Javaanse koffie van Brandmeester’s of een ijskoud drankje. Zodra het weer het toe laat, kunnen gasten terecht op het grote terras van Mama Makan.

Daarnaast kunnen hotelgasten op elk moment van de dag terecht in de café-style market voor verfrissende drankjes en heerlijke huisgemaakte lekkernijen. De market is 24 uur per dag geopend en geeft gasten de vrijheid iets te eten en drinken waar en wanneer zij dat willen. Daarnaast is uiteraard roomservice beschikbaar.

Events

Hyatt Regency Amsterdam biedt meer dan 517 vierkante meter aan flexibele meeting- en eventfaciliteiten. Badend in het daglicht en voorzien van de beste audiovisuele apparatuur, zijn de slim ontworpen ruimtes geschikt voor ieder type event, van vergaderingen en conferenties tot feesten en bruiloften.

De belangrijkste eventlocatie van het hotel is de ballroom van 191 vierkante meter met zijn opvallende eikenhouten vloeren en hoge ramen van vloer tot plafond, uitkijkend op de Singelgracht. De zaal is zelfs bereikbaar via een aparte ingang. Het moderne en open ontwerp biedt eindeloze mogelijkheden voor aanpasbare lay-outs. De uitnodigende, naastgelegen foyer is ideaal voor koffiepauzes, break-out sessies of om te relaxen en anderen te ontmoeten. Voor kleinere groepen biedt het hotel drie individuele eventruimtes waaronder een boardroom. Variërend in grootte van 34 tot 51 vierkante meter kunnen de ruimtes apart of aangesloten worden gebruikt.

Reageer op dit artikel