nieuws

Paasweekend 2017: welke hotelsteden zijn in trek?

Hotel 1578

Het eerste lange weekend van dit seizoen staat voor de deur. Veel mensen trekken er vanwege de extra vrije dagen op uit; wat extra drukte betekent voor de horeca. Maar waar gaan al die niet-horeca mensen naar toe met Pasen 2017? Hotelvergelijkingssite Trivago zocht het uit.

Paasweekend 2017: welke hotelsteden zijn in trek?

Londen is onder Nederlanders de populairste buitenlandse bestemming voor het paasweekend 2017. Binnen Nederland is dat Maastricht, gevolgd door Amsterdam. Texel en Scheveningen zijn ook in trek aldus Trivago.

De Britse hoofdstad Londen geniet meer populariteit dan andere bestemmingen in het paasweekend. Parijs is met Pasen de op één na populairste bestemming en Barcelona komt op de derde plaats.

De populairste paasbestemming binnen Nederland is Maastricht. De zuidelijke plaats trekt onder Nederlandse reizigers de meeste bezoekers aan, op de voet gevolgd door Amsterdam. Texel en Scheveningen zijn ook populair.

Hotels voor Paasweekend 2017

Nr. Bestemming
01 Londen Verenigd Koninkrijk
02 Parijs Frankrijk
03 Barcelona Spanje
04 Berlijn Duitsland
05 Rome Italië
06 Praag Tsjechië
07 Maastricht Nederland
08 Amsterdam Nederland
09 Antwerpen België
10 Brugge België
11 Valencia Spanje
12 Marne-la-Vallée Frankrijk
13 Lissabon Portugal
14 Texel Nederland
15 Gent België
16 Valkenburg Nederland
17 Scheveningen Nederland
18 Sevilla Spanje
19 Venetië Italië
20 Den Haag Nederland

 Trivago: bestemmingen Paasweekend 2017

Uitgaven hotelgasten

De hoteluitgaven zijn per bestemming verschillend. Van alle populaire bestemmingen betalen Nederlanders in Amsterdam per nacht het meest. Gemiddeld kiezen hotelzoekers in Amsterdam voor een prijs van €245 per kamer per nacht.

Het Spaanse Sevilla en het Franse Marne-la-Vallée, de bestemming die vooral wordt bezocht vanwege Disneyland Parijs, komen met hoteluitgaven van €234 en €231 per kamer per nacht op een tweede en derde plaats terecht.

Qua totaaluitgaven is Sevilla uiteindelijk toch het duurst, hoewel de gemiddelde prijs per nacht iets lager is dan in Amsterdam blijven de bezoekers gemiddeld een stuk langer.

Van de populaire bestemmingen van dit jaar zijn Antwerpen (€106), Valencia (€106), Berlijn (€119) en Lissabon (€127) per nacht het goedkoopst.

Leestip:
Meer onderzoeken van Trivago op Misset Horeca

Reageer op dit artikel