nieuws

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent heeft ‘Hart voor Vrouwen’

Hotel 3374

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent is een samenwerking aangegaan met Hart voor Vrouwen,. Deze stichting heeft als doel klinisch wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen in het Radboudumc te bevorderen, initiëren en te stimuleren. Het hotel gaat geld inzamelen.

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent heeft ‘Hart voor Vrouwen’

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ondersteunt Hart voor Vrouwen een onderzoekfonds van het Radboudumc op verschillende manieren. ‘Het komende jaar zullen wij onze krachten bundelen tijdens drie evenementen. Op 14 mei staat onze Moederdagbrunch in het teken van Hart voor Vrouwen en zullen wij per aanwezige moeder een bedrag doneren aan de stichting,’ aldus Marije van der Valk.

‘Daarnaast werken we tijdens de Vierdaagseweek samen om de naamsbekendheid van Hart voor Vrouwen te vergroten. In het najaar staat een bijzondere actie op de planning, die we op dit moment nog even geheim houden.’

Het familieconcern staat in Nederland bekend om de trouwe banden met goede doelen en Hotel Nijmegen-Lent vormt geen uitzondering. Marije van der Valk: ‘Onze samenwerkingen zijn nooit gericht op het overmaken van een bepaald bedrag. We geloven in de kracht van duurzame relaties en zijn ervan overtuigd dat je elkaar moet kunnen versterken op diverse gebieden. Daarnaast moet het ook gewoon goed voelen, en Hart voor Vrouwen voelt goed.’

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Niet alleen in Nederland, maar ook elders. Deze aandoening is in het verleden alleen bij mannen onderzocht, maar het is vandaag de dag een wereldwijd vrouwenprobleem geworden waarvoor meer onderzoek noodzakelijk is. Stichting Hart voor Vrouwen richt zich het komende jaar op 4 verschillende thema’s en streeft er met deze onderzoeken naar patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven en zelfs genezing.

De stichting ontvangt geen overheidsfinanciering voor onderzoek en is volledig afhankelijk van donateurs en giften.

Van der Valk Nijmegen-Lent

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent beschikt over 116 hotelkamers, een restaurant, bar, congresfaciliteiten voor 2 tot 450 personen, wellness en fitness, schoonheidssalon BeautyBalloon en eigen parkeergarage. Het hotel is goed bereikbaar door de ligging naast Station Nijmegen-Lent en nabije snelwegen A50 en A15. Het centrum van Nijmegen ligt op 3 kilometer afstand van het hotel.

Van er Valk Nijmegen Lent werd in januari 2017 door Hotels.nl uitgeroepen tot beste hotel van Nederland, op basis van reviews van gasten. Het hotel scoorde een 9.0.

 

Meer over Van der Valk Nijmegen-Lent

Reageer op dit artikel