nieuws

Marcel de Leeuw vertrekt bij DoubleTree by Hilton Amsterdam

Hotel 7164

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw vertrekt als head chef van het DoubleTree by Hilton Hotel in Amsterdam. Hij gaat per 1 juni aan de slag als Chef2Chef-manager bij Nestlé Professional. Zijn opvolger bij Double Tree is bekend.

Marcel de Leeuw vertrekt bij DoubleTree by Hilton Amsterdam
Marcel de Leeuw

Marcel de Leeuw zegt tegen Misset Horeca dat hij altijd heeft gezegd voor zijn 50-ste de keuken uit te gaan. ‘En dat ik voor mijn 35-ste Meesterkok zou worden. Beide is me gelukt.’ De Leeuw wordt in augustus 2017 40 jaar… Hij zit dan ook 25 jaar in het vak.

Verlaat hij dan niets iets te vroeg de keuken? ‘Dit kwam op mijn pad. Nestlé vroeg me of ik iemand wist voor de functie. Ik kreeg het functieprofiel en dacht: dat ben ik. Maar inderdaad, zo snel lag het niet in de lijn der verwachting. Ik was echt niet actief op zoek, het komt voorbij en dan kun je kiezen: of je springt wel op de trein of niet.’

Marcel de Leeuw tijdens de bekendmaking van het Leerbedrijf van het Jaar.

Marcel de Leeuw tijdens de bekendmaking van het Leerbedrijf van het Jaar in januari 2017.

‘Het is absoluut niet zo dat ik het hier niet naar m’n zin heb bij DoubleTree. Het is zeker geen hotel waar je je hoeft te vervelen en de samenwerking met Carolien Receveur is echt top. Ik zou ook nooit weggegaan zijn als ik niet zeker wist dat ik het hier goed achterlaat. Met die wetenschap kon ik de beslissing om te vertrekken ook makkelijker nemen. Dit hotel heeft natuurlijk wel een speciaal plekje in mijn hart. De eerste periode werkte in nog in een bouwkeet naast SeaPalace en ik heb eigenhandig geholpen om de tafels en stoelen naar binnen te sjouwen. Negen dagen nadat we de sleutel kregen, zijn we geopend. We hebben gewerkt in shifts van 24 uur om dat te redden. Iedereen hielp mee.’

De Leeuw heeft zijn laatste werkdag bij DoubleTree op 24 mei. ‘We hebben een ontzettend mooi diner bij Bord’eau gehad met het managementteam. Maar afscheid nemen, dat doe ik niet. Daar is het horecawereldje te klein voor.’

Opvolging Marcel de Leeuw

Paul Stoop, de huidige senior sous chef van het hotel, volgt Marcel de Leeuw op in de keuken van het DoubleTree hotel in Amsterdam. Stoop en De Leeuw werken al ruim zes jaar samen. Stoop werd n maart 2012 senior sous chef van het Amstedamse Double Tree Hotel, daarvoor werkte hij een jaar lang als chef patissier op dezelfde locatie, die toen nog opereerde onder de naam Mint-Hotel. Duin en Kruidberg was de locatie waar Stoop voor zijn komst naar Amsterdam bijna 4 jaar werkte, ook in de rol van patissier. Werkervaring deed hij onder meer op bij Le Garaga in Amsterdam van wijlen Joop Braakhekke, bij Guste Restaurant en bij ‘t Bakkershuys.

Marcel de Leeuw

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw was voor zijn komst naar het Double Tree Hotel chef de cuisine en souschef bij De Kersentuin in het Bilderberg Garden Hotel. Daarvoor werkte hij twee jaar bij Juliana in Valkenburg.

Reageer op dit artikel