nieuws

Mövenpick sluit hotel in Voorburg

Hotel 3409

Mövenpick sluit één van haar drie hotels in Nederland. Het Voorburgse hotel gaat volgens regionaal general manager van Mövenpick Albert Rouwendal dicht wegens tegenvallende bezettingsgraden.

Mövenpick sluit hotel in Voorburg

Het Haagse Mövenpick hotel met 125 kamers zit ruim twintig jaar op de huidige locatie in Voorburg. Dat schept een band, waardoor het een paar jaar duurde voor de knoop is doorgehakt, zegt Rouwendal in het AD. Per maart 2018 gaan de deuren dicht.

Mövenpick in Den Haag

‘Het huurcontract liep af. We durfden het niet aan voor nog eens vijf of tien jaar bij te tekenen, de bezetting viel tegen’, zegt Rouwendal desgevraagd. ‘Sinds het besluit genomen is, zien we tegen alle verwachting in dat dit hotel het goed doet, zul je altijd zien.’

Mövenpick blijft wel geïnteresseerd in een hotel in de regio Den Haag. ‘We kijken naar een aantal projecten in de regio.’

Het van oorsprong Zwitserse concern heeft naast dit hotel nog vestigingen in Den Bosch en Amsterdam. Met een omzet van 31,6 miljoen euro staat het op plek 45 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

De kans is groot dat op de plek waar het hotel zit, opnieuw een hotel zal vestigen. Het vastgoed is van een Duitse investeerder die op zoek gaat naar een nieuwe huurder.

Reageer op dit artikel