nieuws

Vlissings hotel City2Beach weken dicht na brand

Hotel 1837

Het Vlissingse hotel City2Beach blijft een aantal weken gesloten nadat het maandag door brand was getroffen. Gasten van twaalf kamers die maandag zouden inchecken om te blijven overnachten zijn elders ondergebracht, liet hoteleigenares Lianne Boone weten. Het hotel was half volgeboekt.

Vlissings hotel City2Beach weken dicht na brand

De brand ontstond op het dak door onbekende oorzaak. Op dat moment waren er geen gasten meer in het hotel. ‘Iedereen was al uitgecheckt.’ De brandweer bestreed het vuur met drie blusvoertuigen en een ladderwagen. Over een schadebedrag kon Boone nog niets zeggen. Zij schat in dat over een aantal weken het hotel weer deels open kan.

Zo’n 10 tot 20 procent van de horecagelegenheden in ons land is niet brandveilig. Volgens Charles Meijer van Brandweer Nederland gaat het vooral om nieuwkomers en recidivisten, zei hij donderdagochtend 29 december tegen BNR.

Na de brand in café ’t Hemeltje in Volendam, ruim zestien jaar geleden, is er volgens hem wel veel verbeterd. Het vuur brak uit door kerstversiering en in de jaren daarna is hierop streng gecontroleerd. ‘Eerst was 80 procent niet in orde, daarna was het zo dat 80 procent wel in orde was’, aldus Meijer.

Zie ook:
Brandinspecties openbaar maken

Bij de cafés, restaurants en clubs waar het nog niet brandveilig is, ontbreekt het vooral aan een goede aanduiding van de vluchtwegen, zijn de vluchtwegen geblokkeerd of de deuren onjuist vergrendeld. De boosdoeners zijn volgens hem vooral nieuwe horecazaken waarvan de eigenaren nog niet goed weten hoe het werkt en ondernemers die blijven volharden en tafels voor de nooduitgang zetten.

Meijer noemt het een ‘langdurig traject’ om alle zaken veilig te krijgen. De brandweer doet daarbij ook een beroep op bezoekers. ‘Kijk goed om je heen. Als je ziet dat de groene bordjes niet branden, spreek de horecaondernemer er dan op aan.’

Meer over brandveiligheid

Reageer op dit artikel