nieuws

Hotel in Paleis Soestdijk: slapen als een prins(es)

Hotel 1215

In Paleis Soestdijk kan je over een tijdje slapen als een prins of prinses. Het paleis krijgt horeca, waaronder een hotel. Daarnaast worden in Soestdijk en bijbehorende park tentoonstellingen en presentaties over innovatieve ontwikkelingen gegeven.

Hotel in Paleis Soestdijk: slapen als een prins(es)

Het consortium Made By Holland was met een bod van 1,7 miljoen euro de hoogste bieder om paleis Soestdijk en het bijbehorende landgoed te kopen en verder te ontwikkelen. De koper krijgt wel met een zwaar verwaarloosd paleis te maken.

Horeca

Op verschillende plekken op het landgoed komt horeca. Waarschijnlijk komt op de eerste verdieping van het paleis het hotel. Daarnaast kunnen bedrijven en kennisorganisaties er hun nieuwste innovaties presenteren aan een breed publiek. Het gaat dan bijvoorbeeld om waterbeheersing, agricultuur en voeding, design en duurzame energie.

Bosgebied opengesteld

Op het terrein van de voormalige marechausseekazerne komen huizen. Het bosgebied dat nu nog is afgesloten, gaat open voor wandelaars.

Made By Holland

De initiatiefnemer ervoor, Made By Holland, werd donderdag door het Rijksvastgoedbedrijf uitverkoren uit de drie laatste kandidaten met plannen voor het paleis dat zo belangrijk is in de geschiedenis van de Oranjes. De andere voorstellen waren een ‘paradijs van duurzaamheid’ en een een buitenplaats, waar bezoekers in het park hadden kunnen picknicken, wandelen en sporten.

Paleis Soestdijk

Het staat leeg sinds de dood van zijn laatste bewoner prins Bernhard in 2004, die het in 1937 met prinses Juliana had betrokken. Na dik drie eeuwen verloor Paleis Soestdijk met Bernhard zijn functie als jachthuis, zomerverblijf en woon- en werkpaleis van de Oranjes.Voor de prinsessen Beatrix, Irene, Margriet en Christina is het hun ouderlijk huis.

Reageer op dit artikel