nieuws

Hyatt Regency Amsterdam opent deuren officieel

Hotel 1845

Het Hyatt Regency Amsterdam is donderdag 15 juni officieel geopend. Het nieuwe hotel opende in april al ‘soft’, maar werd donderdag middels een tour en een feest met ruim 400 gasten officieel ingeluid.

Hyatt Regency Amsterdam opent deuren officieel

Het nieuwe Hyatt Regency was in april van dit jaar al ‘voorzichtig opengegaan.’ De grootse en feestelijke ‘Grand Opening’ stond donderdag 15 juni geheel in het teken van het ‘ontdekken’ van het hotel en restaurant en bar Mama Makan. De gasten maakten een tour door verschillende kamers van het hotel. In de lobby, het restaurant en de bar was er voor de ruim 400 gasten live muziek, acts, champagne, cocktails en heerlijk eten uit de keuken van Mama Makan.

Vier jaar langer verbouwd

Paul Geertman, eigenaar van Aedes Real Estate, die samen met UBM Development het project ontwikkelde: ‘We hadden in eerste instantie een bouwperiode van 3,5 jaar in gedachten, maar zagen bij de ontwikkeling dat we gedeeltes van het oude Emma Kinderziekenhuis konden Opening Hyatt Regency Amsterdambehouden, hier ging meer tijd in zitten. Tevens stuitte we op archeologische overblijfselen van 17e-eeuwse vestingwerken. Uiteindelijk hebben we het gebouw en haar uitdagende constructie in 7,5 jaar voltooid, maar die zijn het meer dan waard geweest.’

Bekijk hier de eerste foto’s van het hotel die Misset in februari publiceerde

Hyatt creëert banen

Wethouder Eric van der Burg (verantwoordelijk voor o.a. de portefeuille Ruimtelijke Ordening) sprak over de mooie ontwikkelingen in stadsdeel Oost en de bijdrage van het hotel aan Amsterdam: ‘We feliciteren niet alleen het hotel en de gasten, maar we feliciteren ook de stad met de komst van dit prachtige hotel, dat zeker 100 banen creëert en de buurt een upgrade geeft.’

Reageer op dit artikel