nieuws

Ruim twee miljoen gasten voor Roompot

Hotel 1218

Roompot heeft in 2016 voor het eerst in zijn bestaan meer dan twee miljoen gasten verwelkomd. De uitbater van vakantieparken zag het aantal boekingen met 5 procent stijgen, terwijl de omzet ruim 9 procent hoger uitviel.

Ruim twee miljoen gasten voor Roompot
Roompot Volendam

Roompot moet het daarbij vooral hebben van de Nederlandse bezoeker.

Uit de cijfers die dinsdag 20 juni 2017 werden gepubliceerd bleek dat de opbrengsten van Roompot vorig jaar uitkwamen op 305 miljoen euro en het bedrijfsresultaat op 46 miljoen euro. De ruim twee miljoen gasten waren tezamen goed voor 10,2 miljoen overnachtingen.

Twee op de drie gasten van Roompot komen uit Nederland. Bijna een kwart van de vakantievierders is Duits, terwijl Belgen goed zijn voor een tiende van het totaal.

Roompot: Franse eigenaarRoompot vakantieparken

Roompot werd vorig jaar ingelijfd door de Franse investeerder PAI Partners. Met de steun van de Fransen is Roompot zijn vakantieparken versneld aan het verspijkeren. Voor de restyling van de bestaande parken was eerder al 30 miljoen euro uitgetrokken. Het opknappen van de veertig vakantieparken moet binnen vier jaar zijn afgerond.

Verder is huisjes-verhuurder drukdoende met het ontwikkelen van nieuwe vakantiewoningen. Volgens de uitbater van vakantieparken is er een stormloop ontstaan op de nieuw te realiseren vakantiewoningen aan de Zeeuwse kust.

Renovatie Roompot-parken

Roompot Vakantieparken kondigde eind 2016 de grootse renovatieplannen aan ter waarde van 30 miljoen euro. Dit maakte het van oorsprong Zeeuwse bedrijf maandag 28 november 2016 bekend. Doordat het bedrijf is overgenomen door de Franse participatiemaatschappij PAI Partners wordt de renovatie die Roompot al langer wenste, versneld uitgevoerd. ‘Met onze nieuwe Franse eigenaar kunnen we schakelen naar een hogere versnelling’, legt topman Jurgen van Cutsem van Roompot uit.

Eind maart werden de eerste gerenoveerde vakantiehuizen opgeleverd. Vakantieparken die prioriteit kregen bij het opknappen zijn Bruinisse, Egmond aan Zee, Domburg, Oosterhout, Den Haag, Arcen, Kamperland en Weert.

>> meer over Roompot lezen?

Reageer op dit artikel