nieuws

Geen Boomhuthotel in de Achterhoek

Hotel 662

Bennie Wisselink mag zijn Treehouse Resort niet realiseren in de Achterhoek, tussen Ruurlo en Hengelo. De gemeente Bronckhorst wil niet langer meewerken aan de komst van het Treehouse Resort, een klein recreatiepark waar mensen op grote hoogte zouden kunnen slapen.

Geen Boomhuthotel in de Achterhoek

Bennie Wisselink wilde in een stuk bos van 15 hectare boomhutten realiseren waarin gasten konden overnachten. De gemeente heeft nu echter haar medewerking stopgezet.

Bennie Wisselink is al ruim tien jaar bezig met de plannen voor zijn hotel. Hij voerde diverse gesprekken met de gemeente over geschikte locaties voor het recreatiepark. In een bos op de hoek van de Ruurloseweg en de Scharfdijk in Hengelo dacht hij dé plek gevonden te hebben om maximaal twintig boom-hotelkamers te realiseren. Na een principemedewerking van de gemeenteraad in 2015 hebben burgemeester en wethouders nu laten weten het Treehouse Resort tegen te houden.

Eerder zei Bennie Wisselink tegen Misset Horeca: ‘Ik wil een kleinschalig resort opzetten met luxe boomhuizen zoals we dat in de wereld nog niet kennen. Tijdens een bezoek aan één van mijn dochters in Australië zag ik voor het eerst een paalwoning langs de Great Ocean Road. Geweldig vond ik dat. Toen ben ik gaan onderzoeken of dat ook hier in de Achterhoek zou kunnen.’

Wisselink had plannen voor Treehouses van 15 meter hoog en 9 meter doorsnede. Onderdeel van de plannen was ook een hotel op grote hoogte met acht luxe suites van zo’n 35 vierkante meter.

‘Ik snap het niet meer,’ zegt Wisselink in lokale media. ‘Ik wilde eerst het resort achter mijn huis bouwen, maar heb na overleg met de gemeente dit terrein gekocht. Ik heb rapporten laten maken en adviseurs ingeschakeld om tot een bestemmingsplanwijziging te komen. Ik ben al bezig om elders bos te compenseren. Het kwijl liep de gemeente uit de mond en dan nu dit.’

Leestip:
Boomhuthotel voor de Achterhoek

Reageer op dit artikel