nieuws

Hof van Saksen: Grootste indoor waterglijbaan ter wereld

Hotel 9987

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, heeft drie nieuwe indoor waterglijbanen – waaronder de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Met de bouw van de glijbanentoren investeert het resort 7,5 miljoen euro. In de komende jaren zullen nog twee glijbanen worden toegevoegd.

Hof van Saksen: Grootste indoor waterglijbaan ter wereld

Voor de bouw van de waterglijbanen is men niet over één nacht ijs gegaan. Wereldwijd zijn luxe resorts en exclusieve waterattracties bezocht om uiteindelijk zelf unieke glijbanen samen te stellen voor Hof van Saksen.

In de grootste indoor glijbaan ter wereld kun je met vier personen tegelijk in een band en kom je na een vrije val van 10 meter met 50 km per uur in de trechter, die een diameter heeft van 19 meter.

De tweede glijbaan is met een hoogte van 18,5 meter de hoogste bandenglijbaan in de Benelux. Hier kun je met twee personen tegelijk af en kun je zelf de lichteffecten kiezen. Tijdens de ride draai je vier keer 360 graden. Hof van Saksen

De derde glijbaan, de hoogste en steilste indoor speedslide in Nederland, is een bodyslide waarin snelheden tot 60 km per uur worden bereikt. Die zal de echte waaghalzen aanspreken.

De drie glijbanen zijn toegankelijk vanuit een in Drentse stijl gebouwde glijbaantoren van 25 meter hoogte.

Hof van Saksen: groei 

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: ‘Wij willen gasten blijven verrassen en hen steeds iets nieuws bieden. Nergens anders vind je zulke waterglijbanen voor het hele gezin.

Hof van Saksen is de afgelopen jaren sterk gegroeid; de bezetting en gastwaardering stegen beide met circa dertig procent,’ aldus Rozenbroek. Twee weken geleden nog ontving Hof van Saksen voor het derde achtereenvolgende jaar het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk in de categorie ‘Vakantie met overdekt zwembad’.

Leestip:
Meer over Landal op Misset Horeca

Acht jaar dromen van glijbanen

De realisatie van de waterglijbanen was een proces van ‘acht jaar dromen, één jaar tekenen en rekenen en één jaar bouwen,’ stelt general manager Roland Rozenbroek. De bekroonde architect Cor Kalfsbeek ontwierp samen met K3H Architecten het nieuwe gebouw en de glijbaantoren passend bij de bestaande Havezate. Voor de bouw van de glijbanen heeft een team van bedrijven nauw samengewerkt onder aanvoering van hoofdaannemer Brands Bouw uit Emmen.

Van Egdom uit De Meern, met meer dan 7.500 afgeronde projecten in meer dan 35 landen marktleider op het gebied van interactieve waterglijbanen, waterspeeltuinen en speeltoestellen, werd geselecteerd voor de bouw van de glijbanen. Reinders Water- en Apparatenbouw uit Veendam installeerde de waterbehandeling en de pompen. Deze verplaatsen per uur 1,54 miljoen liter water dat in het kader van energiebesparing wordt hergebruikt. De verwarmingsinstallaties en luchtbehandeling-techniek zijn aangebracht door De Groot Installatiegroep uit Emmen. Van Heteren Realisatie uit Hengelo pompte 0,8 miljoen liter grondwater weg om de bouw mogelijk te maken.

Duurzame glijbanen

Bij de bouw van de drie nieuwe indoor glijbanen zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik.  De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimale energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water. Samen met andere energiebesparingsmogelijkheden in het zwembad en in de Havezate, is de verwachting dat het totale energiegebruik na het in gebruik nemen van de glijbanen niet toeneemt.

Reageer op dit artikel