nieuws

Twee nieuwe hotels aangekondigd in Utrechts stationsgebied

Hotel 2361

In het Utrechtse stationsgebied, dat een forse metamorfose ondergaat, komen nog twee nieuwe hotels. Een Singaporese investeerder opent er een Hampton by Hilton en een Crowne Plaza.

Twee nieuwe hotels aangekondigd in Utrechts stationsgebied
Foto: Shutterstock

Het Singaporese First Sponsor Group heeft voor ruim 26 miljoen euro ruimte gekocht van Klépierre,   vastgoedeigenaar van het nieuwe station van Utrecht, Hoog Catharijne en grote delen avn het nieuwe stationsgebied. First Sponsor Group wil er twee hotels gaan ontwikkelen: een Hampton by Hilton met 192 kamers en een Crowne Plaza (IHG) met 128 kamers, meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

De Singaporese belegger koopt 11.600 m2 op de derde tot de negende verdieping in het Poortgebouw, dat dit jaar wordt opgeleverd. Borealis Hotel Group gaat de beide hotels ontwikkelen. Het Poortgebouw zal, wanneer het af is, bestaan uit 25.000 m2 winkelruimte, food & beverage en hotelvastgoed.

Veel hotels in stationsgebied

Er worden veel hotels gebouwd rondom het Utrechtse station. Amrâth bouwt een hotel- en woontoren, Inntel gaat een nog te bouwen hotel exploiteren en ook The Student Hotel aast op een locatie in Hoog Catharijne.

In totaal zijn nu bijna 1350 kamers in ontwikkeling in het gebied, waar nu zo’n 607 kamers aanwezig zijn. Dat worden er binnen enkele jaren 1964.

Reageer op dit artikel