Vondel Hotels opent Hotel Monestère Maastricht

Vondel Hotels opent Hotel Monestère Maastricht

De Amsterdamse hotelgroep Vondel Hotels, opent de komende maanden drie nieuwe hotels. Naast Hotel de Jonker en Hotel Overtoomse Houthandel in Amsterdam opent Hotel Monastère Maastricht. Die laatste is de eerste locatie voor Vondel Hotels buiten de hoofdstad.

Het Monestère Hotel opent na een grondige verbouwing in december 2017 haar deuren. In het voormalig klooster aan de Boschstraat 69-71 komen 56 hotelkamers, een restaurant, bar, vergaderzaal en binnentuin.

Ontmoetingsplek LHTB-gemeenschap

Arjen van den Hof is ondernemer en eigenaar van Vondel Hotels. Hij zegt trots te zijn het monumentale pand aan de collectie toe te kunnen voegen. 'Naast een viersterren designhotel is het een straight-friendly hotel en een ontmoetingsplek voor de LHBT- gemeenschap waar met name tolerantie hoog in het vaandel staat.'

Lees ook: Twee nieuwe locaties Vondel Hotels Amsterdam

Hotel in voormalige abdij

In het Rijksmonument, dat langere tijd leeg stond, was eerder het Leger des Heils gevestigd. Het klooster is gebouwd in de 14e eeuw en is van oorsprong een middeleeuws refugiehuis van de abdij van Hocht, dat in de loop der eeuwen diverse malen verbouwd en vergroot is.