nieuws

Voormalig Hampshire Hotel Huizen staat leeg: nieuwe exploitant nog niet gevonden

Hotel 3140

Er is nog geen nieuwe exploitant gevonden voor het Hampshire Hotel Newport in Huizen dat in februari 2017 failliet ging. Het hotel staat momenteel leeg en is sinds maart niet meer in bedrijf. Curator Henk Plasman zegt tegen Misset Horeca dat eigenaar MGX Exploitaties zelf de belangrijkste crediteur is.

Voormalig Hampshire Hotel Huizen staat leeg: nieuwe exploitant nog niet gevonden

‘Ze hebben jaren aan verlies-financiering gedaan met als resultaat een bedrag in de min van 3,9 miljoen euro.’

Mgx Exploitaties handelde onder de naam Hampshire Hotel Newport Huizen. Recente verbouwingen aan het restaurant financierde de BV zelf. Banken behoren niet tot de schuldeisers. Plasman zegt Mgx Exploitaties jaarlijks 5 tot 6 ton toelegde op de exploitatie van het hotel en het restaurant. Het restaurant in het hotel ging mee in het faillissement.

Na het faillissement stonden medewerkers op straat en ging de betaling van hen over naar het UWV. Voormalig general manager Nicole Lagas werkt nu bij het Savoy Hotel in Rotterdam, ook van Hampshire.

Henk Plasman staakte in de rol van curator de exploitatie na het faillissement op 24 maart 2017. ‘Op 1 juli 2017 is het huurcontract met de vastgoedeigenaar – Nedstede van Michael van de Kuit – beëindigd. Wat er met de locatie gebeurt, is dus niet meer aan mij,’ laat Plasman desgevraagd weten.

Nedstede heeft meer prominente horecapanden in haar bezit. Zo is het bedrijf eigenaar van Club Panama, het College Hotel, Restaurant D’Vijff Vlieghen, Café Luxembourg, L’Opera op het Rembrandtplein en Odeon, allemaal in Amsterdam. In Nijmegen bezit Van de Kuit het pand van het Holland Casino en ook Brasserie Paardenburg in Amstelveen en Eden op Ibiza behoren toe aan Nedstede. Hety pand in Huizen wordt overigens niet genoemd in het overzicht van eigendommen op de website van Nedstede.

Henk Plasman over Hotel Huizen

‘Er is wel belangstelling, maar tot nu toe heeft geen enkele partij een concreet bod gedaan,’ zegt Plasman. Of er in de toekomst nog weer een hotel zal komen, durft hij niet te zeggen. ‘De pandeigenaar zal wel op zoek moeten naar een huurder en het liefst één partij voor zowel hotel als restaurant. Lukt dat niet dan kan ik me nog voorstellen dat het restaurant met terras aan het water alleen verder gaat.’

Plasman gaat zich het komende half jaar bezighouden met het achterhalen van de oorzaak van het faillissement. ‘De eigenaar heeft elk jaar 5 tot 6 ton verlies geleden. Maar er zit zeer zeker nog geld in de boedel.’

Leestips:
Hamshire hotels stopt met de franchiseformule

Einde merk Hampshire nabij: alle eigen hotels worden Eden Hotels

Franchisenemers teleurgesteld in besluit Hampshire om eigen hotels om te vormen naar Eden Hotels

Reageer op dit artikel