nieuws

Overname Bilderberg afgerond

Hotel 3069

De Britse investeerder QMH Limited heeft bekendgemaakt dat de verkoop van Bilderberg is afgerond. De afronding van de transactie volgt op de mededeling over de voorgenomen verkoop op 3 juli 2017.

Overname Bilderberg afgerond

De nieuwe eigenaren van Bilderberg in Nederland zijn FSMC NL Property Group, een consortium geleid door First Sponsor Group Limited uit Singapore en het Duitse Event Hotels. Dries van der Vossen, Managing Director Bilderberg zegt: ‘ Door de krachten te bundelen zullen we de succesvolle en unieke propositie van de Bilderberg hotels, die zeer gewaardeerd worden door onze hotel- en restaurantgasten, verder ontwikkelen. Bilderberg zal profiteren van de solide financiële basis en expertise van First Sponsor en Event Hotels.’

>>Bilderberg hotels: nieuwe eigenaar

>> Meer over Bilderberg hotels

Over Bilderberg

De 17 premium hotels en restaurants van Bilderberg in Nederland bevinden zich in steden of verscholen in de natuur met volop rust en ruimte. Het bedrijf heeft 1360 werknemers in dienst waarvan er 35 werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Renkum. Het beursgenoteerde First Sponsor Group Limited uit Singapore is een combinatie van een vastgoedontwikkelaar en eigenaar van commercieel vastgoed in Nederland en China. In China biedt FS tevens financiële diensten aan op het gebied van vastgoed. Sinds februari 2015 heeft FS zelf of samen met andere partijen 22 succesvolle commerciële vastgoedaankopen gedaan in Nederland. Het bedrijf is op dit moment eigenaar van onder andere de Arena Towers (Holiday Inn en Holiday Inn Express) en de Mondriaan Toren in Amsterdam, en een deel van het Poortgebouw, dat ontwikkeld wordt tot twee hotels bij Hoog Catharijne in Utrecht. FS heeft twee meerderheidsaandeelhouders, Hong Leong Group Singapore, via haar belang in Millennium & Copthorne Hotels plc, en Tai Tak Estates Sendirian Berhad, een private investeringsmaatschappij, opgericht in Singapore in 1954.

Event Hotels

Event Hotels is een Duitse investeerder in hotels en management met onder andere een dochteronderneming in Amsterdam, Nederland. Event Hotels is een familiebedrijf met Anders Braks als hoofd van het bedrijf en CEO. Momenteel beheert, exploiteert en bestuurt het bedrijf 13 hotels in Nederland onder de Accor’s Novotel, Mercure en Ibis merken.

Reageer op dit artikel