nieuws

The Dylan Amsterdam: nieuwe directeur sales & marketing

Hotel 3713

Robbert van Rijsbergen is gestart als nieuwe directeur sales & marketing bij hotel The Dylan in Amsterdam. Van Rijsbergen volgt Audry van de Merwe op die na 8 jaar het hotel verlaat.

The Dylan Amsterdam: nieuwe directeur sales & marketing

Audry van de Merwe gaat aan de slag bij Dutchen, een aanbieder van luxe vakantiehuizen en villa’s. Ze werkte acht jaar voor hotel The Dylan Amsterdam.

Robbert van Rijsbergen (1987) studeerde aan de Hotelschool The Hague, locatie Den Haag, en startte zijn carrière in Shanghai. Over de Amsterdamse vijfsterren markt zegt hij: ‘Ik geloof heel sterk in de kracht van samenwerking tussen de Amsterdamse vijfsterrenhotels, er is markt voor ieders product en het fijne is dat we allemaal een iets ander product hebben, en dus een andere (niche) markt bedienen’.

Hierna werkte hij 3,5 jaar op de commerciële afdeling van het Amstel Hotel, en richtte zich vooral op de toeristenmarkt uit de Verenigde Staten en de entertainmentmarkt (toerende artiesten).

In 2014 besloot Van Rijsbergen om uit zijn comfortabele omgeving te stappen, en verhuisde naar São Paulo, Brazilië, waar hij als Business Development Manager Latin America & Caribbean werkte voor Virtuoso, ’s werelds grootste ‘netwerk’ in de luxe reiswereld.

Zijn Amsterdamse (hotel) contacten heeft Van Rijsbergen gedurende zijn tijd in Brazilië altijd stevig onderhouden, zo organiseerde hij meerdere Amsterdam Diners en onlangs ondersteunde hij de Amsterdamse hotels met het organiseren van een Kingsday Cocktail tijdens ILTM Latin America in april van dit jaar.

Van Rijsbergen: ‘Ik ben ontzettend blij om weer terug te zijn in Amsterdam en om te starten als Director of Sales & Marketing voor The Dylan Amsterdam, Nederlands mooiste boetiek hotel. Het is een privilege zorg te mogen dragen voor dit prachtige product, welke naast 40 kamers, Suites en Bar & Brasserie Occo ook nog met een Michelin ster bekroond restaurant, Vinkeles, heeft.’

Over The Dylan Amsterdam

The Dylan heeft 40 kamers en suites, individueel ontworpen in verschillende stijlen en  geschilderd in een variatie aan kleuren. In 2014 zijn 16 kamers inclusief twee suites gerenoveerd in samenwerking met bekend interieurontwerper Remy Meijers. Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster in November 2009, biedt de verfijnde Franse keuken van chef Dennis Kuipers een uitstekende mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen.

Het restaurant bevindt zich in een achttiende eeuwse bakkerij, omringd door oude ovens die in het verleden hebben gediend voor het bakken van broden voor het Ouderen & Armen Kantoor. Tegenwoordig biedt het restaurant een elegante setting met uitzicht op de intieme binnentuin met een authentieke Amsterdamse setting. In 2016 opende The Dylan Amsterdam Bar & Brasserie Occo.

Reageer op dit artikel