nieuws

Paul Dingjan nieuwe Executive Chef Hilton Rotterdam

Hotel 2244

Hilton Rotterdam verwelkomt Paul Dingjan als de nieuwe Executive Chef in de keukenbrigade. In deze rol is Paul zowel verantwoordelijk voor de dagelijkse (culinaire) gang van zaken als voor restaurant Roots.

Paul Dingjan nieuwe Executive Chef Hilton Rotterdam
Paul Dingjan, nieuwe Executive Chef Hilton Rotterdam (fotograaf: Jan Bartelsman)

Thomas Holland, Food & Beverage Manager van Hilton Rotterdam: ‘Fantastisch hoe Paul binnenkwam. Je voelt gelijk zijn enthousiasme en een klik tussen het bedieningspersoneel en de keukenbrigade. Ik kijk er erg naar uit om met Paul samen te werken.’ Ook Paul is blij met zijn aanstelling. ‘Het hotel brengt een natuurlijke sfeer met zich mee, hierdoor krijg ik gelijk energie om aan de slag te gaan. Elke nieuwe functie blijft spannend en uitdagend, maar ik heb enorm veel zin in. Eerste project is de herfstlancering van restaurant Roots. En hierbij gaan we echt weer back to the roots, welke producten groeien nou echt tijdens de herfstmaanden.’

Paul Dingjan

Dingjan is begonnen met een opleiding op De Haagland, School voor Handel, Toerisme & Horeca en heeft vervolgens doorgestudeerd tot chef-kok aan de Hogeschool van Amsterdam met een Bachelor’s degree in consumptieve technieken. Paul is gestart als leerling kok in restaurant Het Arsenaal. Daarna heeft hij onder andere gewerkt als sous-chef bij het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen, Den Haag, vervolgens heeft Paul de stap gemaakt naar chef-kok bij Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Voordat hij als Executive Chef begon bij Hilton Rotterdam was hij werkzaam als chef-kok in Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Dingjan is de opvolger van Stephan Nijst.

Roots

Bij Roots vinden ze dat dineren een ervaring moet zijn voor alle zintuigen. Een beleving niet alleen in de smaak, maar ook voor de ogen, het gehoor en natuurlijk het reukvermogen. Ze zijn trots op de hoge kwaliteit van de ingrediënten die ze gebruiken en die bijna van alleen lokale en regionale producenten uit Nederland komen. Deze ingrediënten zijn op hun best als ze worden gebruikt in het juiste seizoen, en daarom presenteren wij een seizoensgebonden menu. Elk seizoen wordt gesymboliseerd door een andere kleur en daarmee verandert het interieur, de kunst en ook de muziek.

Reageer op dit artikel