nieuws

NH verkoopt en huurt Barbizon Palace hotel Amsterdam

Hotel 1820

Hotelketen NH verkoopt het pand waarin Barbizon Palace hotel in het centrum van Amsterdam is gevestigd aan de Duitse vermogensbeheerder Deka. Onderdeel van de overeenkomst is het weer huren van het pand voor een periode van minstens twintig jaar, met de optie deze huurovereenkomst met nog eens veertig jaar te verlengen.

NH verkoopt en huurt Barbizon Palace hotel Amsterdam

Met de overname van het pand aan de Prins Hendrikkade, vlak bij het Centraal Station, is een bedrag van 155,5 miljoen euro gemoeid. Daarmee is iedere hotelkamer omgerekend bijna 600.000 euro waard. Volgens NH zorgt de deal uiteindelijk voor een boekwinst van 55 miljoen euro voor het bedrijf.

NH Collection Barbizon Palace

NH Collection Barbizon Palace onderging vorig jaar een renovatie. Het zeventiende-eeuwse pand biedt ruimte aan 274 kamers, twaalf meeting- en eventruimtes en een fitnessruimte. Restaurant Vermeer* zit in het hotel gevestigd.  Chris Naylor heropende er in het voorjaar van 2016 opnieuw de deuren. Het interieur en de menukaart ondergingen een volledige verandering. Vermeer koos nu voor een moderne, natuurlijke en casual uitstraling.

Vermeer*

Vermeer is onderdeel van het geheel gerenoveerde NH Collection Barbizon Palace hotel. Tijdens de verbouwing van het hotel kookte het team van Vermeer bij de pop-up Roomservice at Olof’s in de oudste kapel van Amsterdam: de Sint Olofskapel, onderdeel van het hotel.

Meer over hotelketen NH

Reageer op dit artikel