nieuws

Toon Naber weg bij Karel V

Hotel 2958

Toon Naber heeft na bijna 20 jaar het Utrechtse Grand Hotel Karel V verlaten. Zijn functie van algemeen directeur is overgenomen door Leo Hollman, die jaren met Naber samenwerkte als operationeel directeur.

Toon Naber weg bij Karel V

Toon Naber werkte bijna 20 jaar bij Karel V, als general manager en algemeen directeur. Over de exacte reden van zijn vertrek wil hij niet teveel kwijt: ‘Na 35 intensieve jaren als hoteldirecteur en ruim 19 fantastische jaren in Grand Hotel Karel V, heb ik in goed overleg met mijn (mede)aandeelhouders afstand gedaan van mijn belang en functie in Grand Hotel Karel V.’

Leo Hollman was al die jaren operationeel directeur, en is inmiddels benoemd tot algemeen directeur. Hij heeft intern twee mensen gepromoveerd tot operationeel manager. Ook Hollman wil niets zeggen over de reden van het vertrek van Naber. ‘Dat is zo afgesproken. Ik snap dat er door stilzwijgen geruchten zouden kunnen ontstaan over onenigheid of een verschil in inzicht, maar dat is niet het geval.’

Toon Naber en Karel V

In zijn tijd bij Karel V leidde Naber het hotel door de crisis, voerde een grootscheepse twee jaar durende verbouwing uit en was van 2010 tot 2016 voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. Na de grootscheepse verbouwing lanceerde Naber de restaurants in het hotel, Karel V en brasserie Goeie Louisa, onder een nieuw concept en nieuwe naam: Karel 5.

Voorlopig wil hij het rustiger aan gaan doen en zich richten op bestuurs- en adviesklussen.

Reageer op dit artikel