WestCord Hotels bouwt uniek hotel in Rotterdam

WestCord Hotels bouwt uniek hotel in Rotterdam
Foto: Team V Architectuur.

Op de Wilhelminapier in Rotterdam, achter Hotel New York wordt in het derde kwartaal van 2019 gestart met de bouw van het 17e hotel van WestCord Hotels. Hotel Chicago wordt het derde hotel in Rotterdam voor de hotelgroep, waar ook Hotel New York en het ss Rotterdam onderdeel van zijn.

Hotel Chicago zal bestaan uit twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad, waarvan de bodem gedeeltelijk transparant is. Tussen de gebouwen en onder het zwembad wordt een sfeervol plein met terras gerealiseerd. Daarnaast komt op een van de gebouwen, aan de kant van Hotel New York, een dakterras. Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen die ‘urban chic’ worden ingericht.

Bakkerij Westers

Op de begane grond komt Bakkerij Westers, een ode aan het verleden van Harry Westers die als bakkerszoon zijn eerste hotel op Vlieland opende. In Bakkerij Westers kan men terecht voor ontbijt, lunch en coffee-to-go. Verder krijgt het hotel een vergaderruimte en een WellCome Wellness, waar het ‘zwevende’ zwembad onderdeel van is. Onder Hotel Chicago wordt een tweelaagse openbare parkeergarage gecreëerd die beschikbaar is voor gasten van Hotel Chicago, Hotel New York en voor de bezoekers van de Wilhelminapier.

Hotel Chicago
Foto: Team V Architectuur.

Het unieke ontwerp van Hotel Chicago is afkomstig van Team V Architectuur en is bedacht om de leefbaarheid van de Wilhelminapier te vergroten. Door twee gebouwen neer te zetten wordt een open plan gecreëerd en ontstaat daartussen ruimte voor een groene verblijfsomgeving.

Door het gebouw en de faciliteiten zo toegankelijk mogelijk te maken creëert Hotel Chicago een plek waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. Het hotel krijgt een buurtfunctie en moet een verrijking voor de bewoners van de Wilhelminapier worden. De plint wordt zoveel mogelijk open gehouden en er worden commerciële ruimtes gecreëerd met publieke functies.

Oorsprong naam Hotel Chicago

De ontwikkelaar van de Wilhelminapier, Riek Bakker, heeft de pier ingedeeld in verschillende kavels. Alle kavels hebben namen gekregen van grote wereldsteden met een belangrijke haven. Het plot achter Hotel New York, waar nu een parkeerplaats is, heeft altijd de naam Chicago gehad. Het was dan ook vanzelfsprekend om het hotel hiernaar te vernoemen.
Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: '’Naast Hotel New York en het ss Rotterdam realiseren wij met de bouw van Hotel Chicago ons derde hotel in Rotterdam. Op deze markante locatie en met het bijzondere design belooft Hotel Chicago wederom een onderscheidend hotel te worden. Daar staan wij als WestCord Hotels graag voor.'

Foto: Team V Architectuur.

Over WestCord Hotels

WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. In 2020 opent een nieuw WestCord Hotel in het centrum van Groningen en in 2021 opent het derde hotel in Rotterdam, Hotel Chicago haar deuren. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en viert dit jaar haar 50-jarig jubileum.