Wie Anita Bos gaat opvolgen bij het Amstel Hotel, is niet bekend. De hotelier laat aan Misset Horeca weten 'zes jaar lang met heel veel plezier gewerkt te hebben bij het hotel. Mijn passie en enthousiasme, ik kan er alles in kwijt. Maar soms maak je keuzes en mijn keuze zorgt er voor dat er straks iemand met een frisse blik naar dit hotel kijkt.'
'Zelf heb ik nagedacht over mijn volgende stap. Ik ga me ergens anders verder ontwikkelen. Ik hecht veel waarde aan de mensen om me heen, maar ben aan de andere kant te ambitieus om nog twintig jaar op deze post te blijven. Soms moet je een moment de tijd nemen om je volgende stap te overdenken. Dat ga ik nu doen. Ik weet dus ook nog niet waar ik terechtkom. Het wordt geen buitenlandse positie. Dat is nu met de kinderen niet handig; ze zitten in 6 vwo en 4 vwo. Het zal een tussenstop in Nederland worden en daarna lonkt nog steeds het buitenland.'
Anita Bos
Bos zei in een eerder interview met Misset Horeca in 2017: ‘ik heb overal wel een langere periode gezeten, meestal 6 of 7 jaar. Het was ook een bewuste keuze van IHG iemand te zoeken die hier een langere periode wilde zitten. Ik denk dat het ook goed is . Een pand als dit, een hotel als dit, heeft een gezicht nodig. Dat bouw je op, dat doe je niet binnen een jaar.’ Haar voorganger zat twee jaar bij het hotel.
Bos zei in datzelfde gesprek dat ze elke ochtend om 6.30 uur door de draaideur het hotel binnengaat en geniet van de diversiteit in haar werkzaamheden. ‘In hart en ziel ben ik echt wel een f&b-mens, ik vind het fijn daarbij betrokken te zijn. Eten, drinken, het organiseren van events. Dat maakt voor mij werken in een hotel zo mooi: het is zo divers. Ik denk dat ik het heel saai zou vinden als ik elke dag hetzelfde zou doen.’
Ze is daarom ook blij dicht op de operatie te staan. ‘Je zal mij de hele dag in het hotel vinden. Ik vind het heel knap dat sommige collega’s hun hotel kunnen aansturen vanuit hun kantoor, ik kan dat minder. Ik vind het ontzettend fijn door het hotel te lopen en gevoel te krijgen bij wat er gebeurt. Dat is voor mij het leuke van werken in een hotel, anders had ik net zo goed een kantoorbaan kunnen zoeken bij een mooie corporate of de overheid. Ik kan op een kantoor niet zien wat er gebeurt. Dus ik wil juist aansturen vanaf de vloer, niet vanaf de zijlijn.’