WestCord WTC Hotel Leeuwarden gaat samenwerken met ​Blooming Bakery

WestCord WTC Hotel Leeuwarden gaat samenwerken met ​Blooming Bakery

WestCord WTC Hotel Leeuwarden gaat samenwerken met Blooming Bakery. Tijdens zakelijke evenementen en congressen serveert het hotel diverse huisgemaakte taarten en brownies gemaakt door Blooming Bakery. Ook in de restaurants van het hotel wordt het gebak geserveerd.

Blooming Bakery is een sociale onderneming die slachtoffers van (seksueel) geweld op weg helpt bij hun stappen naar zelfstandigheid. Binnen de bakkerij krijgen zij de kans om hun talenten te ontdekken en zich verder te ontplooien. Ieder werkt aan zijn of haar persoonlijke groei en krijgt ondersteuning bij het behalen van een startkwalificatie en het vinden van een baan. Bij Blooming Bakery leren zij niet alleen het bakkersambacht, maar óók om een onderneming draaiende te houden.

WestCord Hotels en Blooming Bakery

De samenwerking tussen beide bedrijven biedt veel voordelen. Blooming Bakery leidt jongeren op in een mooi ambacht waar steeds meer waardering voor komt. Het traditionele bakkersambacht vindt zijn weg steeds meer in de horeca. Het WTC Hotel Leeuwarden ervaart dit net zo. Daarnaast staat de horeca te springen om goed opgeleid personeel, iets waar bij Blooming Bakery hard aan gewerkt wordt.

Jennifer Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: 'Wij zijn heel erg trots om het gebak van Blooming Bakery te serveren in ons hotel en in restaurant élevé. Dit prachtige initiatief van Stichting Fier ligt ons na aan het hart en wij zijn blij hieraan ons steentje te kunnen bijdragen. Bovenal is het gewoon heerlijk gebak waarmee wij onze gasten graag verwennen.'

Dankbaar

Annemarie van Rijn, projectleider van de Blooming Bakery: 'We zijn ontzettend dankbaar voor deze prachtige kans. Dat een partij als WestCord Hotels in de Blooming Bakery en dus ook in de meiden en jonge vrouwen die daar werken gelooft, is een groot compliment. We hopen met onze taarten niet alleen het heerlijkste gebak van Leeuwarden af te leveren, maar ook bij te dragen een aan mooiere wereld met gelijke kansen voor iedereen. Het is geweldig dat WestCord WTC Hotel Leeuwarden samen met ons deze uitdaging aangaat.'

WestCord Hotels

WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. In 2020 opent een nieuw WestCord Hotel in het centrum van Groningen en in 2021 opent het derde hotel in Rotterdam, Hotel Chicago haar deuren. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf, staat op nummer 23 in de Misset Horeca Top 100 Grootste bedrijven en viert dit jaar haar 50-jarig jubileum.