nieuws

Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan restaurant NH Doelen hotel doen

Hotel 6386

Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan samen het restaurant van het NH Collection Amsterdam Doelen hotel runnen. Reinders en Van Heije gaan zowel ontbijt, lunch als diner doen. Begin maart gaat het restaurant open onder de naam Bumbu Kitchen.

Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan restaurant NH Doelen hotel doen
Casper Reinders en Jaimie van Heije

Casper Reinders en Jaimie van Heije worden ook zelf verantwoordelijk voor de exploitatie van Bumbu Kitchen.

Casper Reinders – die het interieur op zich neemt – laat Misset Horeca weten dat de ruimte nu volledig verbouwd wordt. ‘Er komt een grote bar in. Inclusief een cocktailbar. Nieuwe meubels. Alles gaat op de schop. Je zult de ruimte straks niet meer terugkennen. Ik ga veel tinten paars gebruiken en meubels van licht hout. Deze laten we maken in een oude timmerfabriek in het buitenland. Het gaat natuurlijk om een vijfsterrenhotel en het wordt luxer dan wat ik meestal bouw. Luxer in afwerking. In materialen. Zeker de serre is nu heel wit. Ik leg een warme deken over het project.’

‘Moodboard voor de directie’

Het restaurant van NH Collection Amsterdam Doelen in de Nieuwe Doelenstraat telt ongeveer 100 couverts. Casper Reinders zegt veel vrijheid te krijgen van de directie van NH. ‘Ik ben niet van de artist impressions. Ik werk vanuit mijn hart. Het zit precies in mijn hoofd hoe het eruit gaat zien. Het enige wat ik de directie heb laten zien, was een moodboard.’

Volgens Reinders is het een droom van hem om ooit nog een heel eigen hotel te ontwerpen. ‘Totaal anders. Op een ander niveau, je voelt meer druk. Maar tot nu toe bevalt dit al heel goed. Jaimie van Heije gaat koken en natuurlijk hebben we besproken wat voor soort eten hij gaat serveren. Hoe de borden eruit gaan zien, maar verder krijgt ook hij alle vrijheid.’ Het wordt een Aziatisch concept waarin de Indonesische keuken de hoofdrol zal spelen.

Van Heije heeft zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en heeft zijn naam verbonden aan Restaurant Moon in de Adam Toren. Ook is hij betrokken bij The Avocado Show. 

Jaimie van Heije heeft tegenover Misset Horeca een logische verklaring voor de keuze van Indonesisch koken. ‘Mijn opa en oma komen uit Indonesië. Ik at het dus vroeger heel vaak bij hen. En ook zelf thuis. Al langer probeer ik wat met die smaakherinneringen te doen. Ook in Ouderkerk bij Restaurant Jaimie. Maar dat bleef beperkt. Bij Bumbu kan ik al mijn inspiratie kwijt.’

Van Heije zegt momenteel superdruk te zijn met de kaart. ‘Hij zit helemaal in m’n hoofd. Maar ik moet nog veel uitwerken en gerechten schrappen. Prijzen doorrekenen. Het wordt modern Indonesisch. Laagdrempelig. Alleen a la carte. Geen rijsttafels. Denk aan buikspek maar dan in de kruiden van de babi pangang. Of een Bapao met een lekkere vulling. Er komen snackachtige gerechten op de kaart ongeveer tien euro, maar ook gerechten van dertig euro. Gewoon, omdat deze het waard zijn. Ik denk dat een lage drempel hem niet alleen in de prijs zit. Dat is ook de sfeer en de toegankelijkheid.’

In tegenstelling tot Moon wordt Bumbu wel echt eigendom van Van Heije, en in dit geval ook van Reinders. Dit is geen gevalletje van ‘Inspired by’. Dit is echt eigen. Moon blijf ik overigens zeker wel doen. Het is een mooie vorm van samenwerking.’

Wie de dagelijkse leiding van de keuken op zich gaat nemen, wil Van Heije nog niet zeggen.

Ook Thijs Murré en Esgo Kuiper (Bar Spek Amsterdam, De Eendracht Abcoude, Bar Boon, Brix en Forno) zijn betrokken bij Bumbu. Eerder ontkenden Casper Reinders en Jaimie van Heijen tegenover Misset Horeca enige betrokkenheid bij dit project. ‘We zaten er toen echt nog middenin en wilden de onderhandelingen niet schaden.’

Swych

In oktober 2016 ging het  NH hotel Doelen Restaurant Swych van start, destijds onder leiding van chef Rudolf Brand. Het sloot in januari 2017 haar deuren weer. Swych was een voortzetting van het succesvolle pop-upconcept Roomservice at Olof’s in de Olofskapel van NH Collection Barbizon Palace. Bij Swych lag het accent op groenten; vlees en vis konden als side-dish worden besteld. Rudolf Brand en zijn brigade deden ervaring op met het flexitarische menu in pop-uprestaurant Roomservice at Olof’s, dat van januari tot en met april 2016 zeer succesvol draaide in de Sint Olofskapel aan de Zeedijk.

Casper Reinders

Casper Reinders is naast Bumbu ook initiatiefnemer van:
(diverse zaken runt hij met partners)

Ox & Bucks (WTC Amsterdam)
Jimmy Woo
Lion Noir
Joya
Bo-nam
Libertine Café
Libertine Comptoir de Cuisine
Mylk
Club NL

Hij heeft al zijn bedrijven ondergebracht in de TAO Group.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels