Nieuwe serre voor Hotel De Roode Leeuw Amsterdam

Nieuwe serre voor Hotel De Roode Leeuw Amsterdam

Hotel De Roode Leeuw op het Damrak in Amsterdam wordt stevig onder handen genomen. De heropening is in december 2018 of begin 2019. De gehele serre aan het Damrak - het oudste terras van Nederland - wordt nu vernieuwd.

De brasserie is daarom tijdelijk gesloten; het hotel is gewoon open. Hotelgasten kunnen tijdelijk in de buurt ontbijten, zo meldt de website van De Roode Leeuw. Het oudste terras van Amsterdam, het enige op het Damrak, krijgt een nieuwe omlijning. De witte serre van hotel de Roode Leeuw wordt ingeruild voor een stalen frame met Parisienne attitude.

General manager Marcel Romein begeleidt de verbouwing van restaurant, serre, receptie, kelders en ook het verstevigen van de funderingen van het pand.

Grote ramen bieden goed zicht tot diep in de langwerpige ruimte. De klassieke donkerrode, fluwelen banken en houten panelen worden flink afgestoft en ingeruild voor een design van architecte Evelyne Merkx – wie tevens verantwoordelijk is voor het ontwerp van de serre.

Hotel de Roode Leeuw Amsterdam

De ruimte is licht – zowel door de frisse en sierlijke prints, als de moderne lichtconstructies op het plafond. Het verleden wordt niet compleet vergeten, de karakteristieke rode kleur zit hem nu nog in de details.

Ook op de witmarmeren tafels wordt nog altijd Hollandse pot geserveerd. Geen doorsnee stamppotjes, maar Hollandse haute cuisine. Een verfijnde huzarensalade met runderborst en quinoa, Hollandse boerderijeend met pompoen en chorizo en een dessert van rode biet en ontbijtkoek toe. Nederlands erfgoed met een nieuwerwetse draai – zowel in het menu, als het design.

Verbouwing

Dat een verbouwing van een hotel-in-bedrijf voor overlast kan zorgen, meldt De Roode Leeuw op haar website. Gasten worden met de volgende mededeling gewaarschuwd: ‘Momenteel werken we aan de fundering van ons hotel en verbouwen we ons restaurant. Enige overlast zal soms onvermijdelijk zijn tijdens kantooruren op weekdagen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om deze overlast zo veel mogelijk te beperken. We verwachten dat de werkzaamheden zullen zijn voltooid aan het eind van november. Daarnaast wordt onze lift vervangen tussen 19 september en 31 oktober, gedurende welke periode onze kamers alleen kunnen worden bereikt via de trap. We hebben extra personeel om u te helpen met uw bagage.’

Hotel de Roode Leeuw

Hotel De Roode Leeuw stamt al uit 1911 en werd gesticht door Ernest de Pesters en Pierre Herbert Bicker. Nog steeds is De Roode Leeuw in handen van de nazaten van de oprichters. In 1935 werd het open terras van de Roode Leeuw omgetoverd tot de befaamde overdekte serre – die sindsdien niet meer weg te denken is van het Damrak. De huidige verbouwing is de grootste in de ruim honderd jarige geschiedenis van het hotel