Voormalig eigenaren Apollo hotels stappen in Bidroom

Voormalig eigenaren Apollo hotels stappen in Bidroom
Vlnr: Francesco Monaco, Michael Ros, John Stoffers, Bas Tolmeijer, Casper Knieriem

Bas Tolmeijer, Francesco Monaco en John Stoffers, ervaren hoteliers en investeerders en tot voor kort eigenaren van Apollo Hotels, stappen in Bidroom. Ze zijn toegetreden tot de directie van de in 2014 opgerichte - en snel groeiende - OTA.

Bidroom is gestart in 2014 omdat er door de hoge commissies van OTA´s ruimte vrij kwam voor nieuwe spelers in de markt. Oprichters van Bidroom, Michael Ros en Casper Knieriem: 'Doordat het revolutionaire concept zo goed aanslaat bij hoteliers, stijgt het aantal leden van onze community enorm. Inmiddels is onze onderneming, mede door de intensieve samenwerking met creditcardmaatschappij Visa, uitgegroeid tot een speler van formaat en zijn we klaar voor de volgende stap. Met het binnenhalen van deze professionals kunnen we verder vorm geven aan onze missie om de OTA-markt positief te verstoren en eerlijker te maken.'

Nieuwe board

Tolmeijer, Monaco en Stoffers hebben hun sporen verdiend in de internationale hotellerie en zijn onder meer de medeoprichters van Apollo Hotels, dat deze zomer succesvol werd verkocht aan het beursgenoteerde Fattal Hotels. Bas Tolmeijer zal in de nieuwe boardsamenstelling van Bidroom de rol van Chief Executive Officer vervullen: 'Uit onze jarenlange ervaring als hotelondernemer weten we hoeveel druk de OTA’s op de schouders van de hoteliers leggen in de vorm van verplichtingen, eisen en stijgende commissies. We verheugen ons er op om met het team te zorgen voor een mondiale groei van de Bidroom community, waarmee we werkelijk het verschil kunnen maken voor reizigers en hotels.'

De vijfkoppige board bestaat uit Michael Ros, als COO (Chief Operating Officer) verantwoordelijk voor de gehele operatie, Casper Knieriem (Chief Development Officer) met international development als portefeuille, John Stoffers als Chief Financial Officer (CFO), Francesco Monaco, als Chief Commercial Officer (CCO) verantwoordelijk voor de commerciële strategie en Bas Tolmeijer als CEO.

Over Bidroom

Bidroom is een Online Travel Community en een hotelboeking platform met  ruim 120.000 hotels in 128 landen. Het concept onderscheidt zich van online reisbureaus (OTA’s) doordat het geen commissie rekent aan de hotels. Deze forse besparing wordt vervolgens gedeeld met de boeker die daardoor gegarandeerd de beste prijs heeft en dus ook aantoonbaar goedkoper is dan alle bekende OTA’s.

Bidroom is naar eigen zeggen een van de snelst groeiende reisportals ter wereld, met kantoren in Amsterdam en Krakau. De rebelse kijk op het boeken van hotels en de unieke, zelf ontwikkelde technologie, heeft sinds het ontstaan in 2014 wereldwijd in de hospitality industrie veel lof geoogst. De afgelopen jaren won Bidroom vele onderscheidingen, waaronder de World Tourism Forum Award in Luzern 2017.