Eerste Moxy van Nederland opent deuren

Eerste Moxy van Nederland opent deuren

Moxy Hotels, Marriott International's nieuwste en speelse hotelmerk voor de nieuwe generatie reizigers, heeft zijn eerste Nederlandse hotel in Amsterdam geopend: 120 kamers in de Houthavens. Voor Nederland en België staan nog 7 hotels in de komende drie jaar gepland.

Moxy Hotels heeft sinds de Europese lancering in Milaan in 2014 een razendsnelle groei doorgemaakt en breidt de komende drie jaar wereldwijd uit met alleen al in Europa 50 nieuwe hotels, waaronder dus 7 hotels in Nederland en België. Moxy Amsterdam Houthavens werd in 2016 aangekondigd en is daar in Nederland de eerste van, een volgende is gepland in Utrecht.

Moxy is géén Ikea-merk

Marriott wil bij de opening van de eerste Moxy van Nederland meteen een hardnekkig gerucht de wereld uithelpen: Moxy is volledig van Marriott en heeft niets te maken met Ikea. 'Er is een samenwerking met een franchisenemer die ook vastgoed voor Ikea beheert, dat is de enige connectie', licht woordvoerder Ellen Bruens toe. 'Toen is een verhaal de wereld in gegaan dat Moxy een joint venture was, dat Ikea mee ontwikkelde aan het concept en dat de hotels zijn ingericht met meubels van de Zweedse woongigant. Allemaal niet waar.'

Moxy Amsterdam Houthavens

Moxy Amsterdam Houthavens, in Nederland gerund door Cycas Hospitality, moet een 24/7 hotspot worden waar spontane ontmoetingen centraal staan. Om het hotel tot leven te brengen, zijn opkomende artiesten uit elke uithoek van de wereld uitgenodigd om mee te doen aan #BlankCanvas, een wereldwijd initiatief van Moxy Hotels. Zij krijgen de kans om hun werk te presenteren als onderdeel van de groeiende kunstcollectie van het hotel. De winnende artiesten worden uitgenodigd om live kunstwerken te creëren tijdens het openingsfeest van Moxy Amsterdam Houthavens op 19 april.

Speels design

Moxy kenmerkt zich door design dat tot in de kleinste details aansluit op de locatie. Muren die van zeecontainers zijn gemaakt, veel hout en krukjes met fietspedalen zijn slechts enkele van de bijzondere designelementen van Moxy Amsterdam Houthavens.

Het interieur is een mix van verfijnde en onbewerkte materialen, organische en lineaire lijnen en gedeelde ruimtes. In het design elementen als betonnen vloeren, kunst met grappige referenties naar de Amsterdamse cultuur (zoals artistieke bierkannen) een Moxy-bibliotheek, een roze Moxy-boksbal en een selfie-photobooth die is geïnspireerd op de liften van het hotel.

120 kamers

Moxy Amsterdam Houthavens heeft 120 kamers en beschikt over zowel standaardkamers als grotere kamers, ieder uitgerust met geluidsdichte muren, 42”LCD flatscreen tv’s, gratis WiFi, USB-poorten, comfortabele bedden en stoelen in rustgevende, neutrale stoffen. In elke kamer wordt een statement gemaakt met een kunstwerk dat van vloer tot plafond reikt.

Het design is functioneel, flexibel en overzichtelijk met simpele, doordachte details zoals glazen planken en open kasten. De stijlvolle badkamers beschikken over producten van Muk, felroze haardrogers, power showers en grote spiegels. Kamers bij Moxy Amsterdam Houthavens zijn beschikbaar vanaf 105 euro.

Athletic Club

Moxy Amsterdam Houthavens is de eerste Moxy met een Athletic Club. Deze gym is geïnspireerd op de roaring twenties, toen de Olympische Spelen werden gehouden in Amsterdam en het lichaam gezien werd als de ultieme workout machine. Bij de Athletic Club kunnen gasten gebruik maken van verschillende fitnesslessen en faciliteiten. Daarnaast kunnen gasten relaxen in de ontspanningsruimte, spierpijn wegzweten in de sauna of baantjes trekken in het zwembad. De Athletic Club biedt ook verschillende spabehandelingen aan, waaronder een Deep Tissue Massage, Couples Massage, Shiatsu Massage en Hot Stone Massage.

24/7 Dining

Moxy’s 24/7 grab&go-concept geeft gasten toegang tot eten en drinken waar en wanneer ze daar maar zin in hebben, daarnaast zal Moxy later in het jaar ook nog een full-service restaurant openen. De huidige Moxy self-service bar biedt verschillende opties voor eten en drinken, inclusief verse sappen en een koffiebar. Gasten kunnen genieten van verse panini’s, lokale gerechten en van verschillende gezonde gerechten, zoals salades en antipasti. Verder wordt in Moxy’s bar een selectie van cocktails, bieren en wijnen geserveerd. De bar is tevens ook de plek waar gasten inchecken en begroet worden met een ‘Got Moxy’ cocktail van het huis bij aankomst.

'Met de opening van Moxy Amsterdam Houthavens blijft Moxy Hotels de traditionele hospitalitywereld uitdagen door zijn eigentijdse, speelse design, high-tech-omgeving en toegankelijke prijs', zegt John License, VP Marriott International voor Premium en Select Brands Europe. 'Vergeet Londen, Amsterdam is Europa’s meest aantrekkelijke bestemming voor hotelinvesteringen. We zien veel potentie in de omgeving van Houthavens en in Moxy. Net als de stad Amsterdam, is het hotel levendig door zijn eigen gewaagde benadering van hospitality.'

'Dit is het eerste Moxy hotel dat we runnen namens Marriott International en ik ben trots op het speelse design van het hotel dat perfect past bij de creatieve sfeer van de Amsterdamse Houthavens', aldus John Wagner van Cycas Hospitality, uitbater van Moxy Amsterdam Houthavens. 'Met de innovatieve lifestyle programmering gaat dit hotel iets nieuws en te geks brengen naar deze buurt in opkomst in Amsterdam.'

Over Marriott International

Marriott International bestaat uit meer dan 6.500 panden verdeeld over 30 toonaangevende hotel merken in 127 landen. Marriott beheert hotels, is franchisegever en verstrekt licenties voor timesharing van vakantie resorts over de hele wereld.

Over Cycas Hospitality

Cycas Hospitality, opgericht in 2008, is specialist in extended-stay hotels. Het bedrijf beheert meer dan 1.450 suites en kamers van in totaal 11 accommodaties. Al deze accommodaties bevinden zich in toonaangevende stadscentra in de UK (Londen, Liverpool, Newcastle) en in Cycas’ eerste accommodatie op het vasteland van Europa (Amsterdam).

Na de recente investering van het familiebedrijf Hua Kee Group, opent Cycas drie nieuwe accommodaties voor de zomer van 2018 en streeft het bedrijf ernaar zijn portfolio te doen groeien tot meer dan 10.000 gastenkamers in de komende vijf jaar.

Als leider van het extended-stay hotelconcept in Europa, is Cycas de belangrijkste operator in deze sector. Het bedrijf is hoofdpartner van grote wereldwijde franchise hotelmerken en internationale investeerders. In Europa is Cycas de grootste extended-stay operator voor IHG’s Staybridge Suites en Marriott’s Residence Inn. Het bedrijf heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van het dual-branded hotelconcept, dat geschikt is voor elke organisatie.

Cycas levert een combinatie van expertise in het opereren van hotels, de ontwikkeling van accommodaties en vermogensbeheer. Het overkoepelende doel van het bedrijf is om een van de beste hospitality-werkgevers van de markt te worden, door ervoor te zorgen dat hotels zowel de beste plek om te werken, als de beste plek om te verblijven zijn.

>>Bekijk hier foto's van Moxy Amsterdam Houthavens