DoubleTree by Hilton komt naar Sittard

DoubleTree by Hilton komt naar Sittard
Beeld: Black Label Hotels

Hilton heeft een franchise overeenkomst getekend met het Limburgse Black Label Hotels om een DoubleTree by Hilton hotel te openen in Sittard. Het hotel is Hilton's eerste hotel in Nederland buiten de Randstad en voor Sittard het eerste internationale hotel. De opening van het hotel is gepland in 2020.

DoubleTree by Hilton Sittard zal openen in een voormalig schoolgebouw van het Bisschoppelijk College aan de rand van het centrum. Het gebouw stamt uit 1908 en heeft een rijke historie voor de inwoners van de stad. Het hotel telt 90 kamers, een restaurant, bar, vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte en biedt de gastvrijheid en beleving die zowel zakelijke als leisure gasten van Hilton gewend zijn.

Martin Hendricks, Directeur van Black Label Hotels: 'Hilton is ’s werelds toonaangevende merk in de hotellerie. Wij zijn dan ook erg trots om DoubleTree by Hilton te verwelkomen in Sittard. Voor iemand die hier is opgegroeid, weet ik als geen ander hoe belangrijk dit nieuwe hotel is voor de lokale gemeenschap. Er zullen straks meer (internationale)bezoekers naar de stad komen wat de lokale economie stimuleert.'

Black Label Hotels is een dynamische hotelgroep uit Limburg die zijn sporen heeft verdiend in de regio. Momenteel hebben zij twee viersterrenhotels in hun portfolio: in Maastricht en Valkenburg (die laatste is halve finalist in de Dutch Hotel Award 2019). Ze voegen daar het allereerste internationale hotel DoubleTree by Hilton Sittard aan toe.

DoubleTree by Hilton is een wereldwijd merk met meer dan 560 hotels en 130.000 kamers verdeeld over zes continenten. DoubleTree by Hilton biedt gastvrijheid van wereldklasse. Het merk is sterk vertegenwoordigd in Europa. In de afgelopen vijf jaar heeft Hilton meer dan 60 DoubleTree by Hilton hotels in meer dan 25 landen geopend.

DoubleTree by Hilton Sittard wordt na twee DoubleTree by Hiltons in Amsterdam (CS en NDSM werf) het derde hotel van dit merk in Nederland. Ook is dit het eerste hotel van een internationaal merk in de Limburgse stad.