artikel

De kracht van Smaak

Restaurant

De gastvrouw van restaurant Scherp in Middelburg, Dhani Scherp-Zapata, heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. Ze is opgeleid als kok, maar twijfelde niet lang toen ze in De Bourgon-diër in Vlissingen, waar ze in de keuken stond, werd gevraagd de overstap naar de bediening te maken.

De kracht van Smaak

Ze is opgeleid als kok, maar twijfelde niet lang toen ze in De Bourgondiër in Vlissingen, waar ze in de keuken stond, werd gevraagd de overstap naar de bediening te maken. En met succes: in 2003 won ze met collega Mart, met wie ze later zou trouwen, de wedstrijd om de Zilveren Champignon/Contente mens. En dat zonder enige wijnopleiding. Door haar achtergrond kent ze de kracht van smaak. Scherp deelt haar wijnkaart dan ook in smaakgroepen in, niet in landen.

Lees het complete interview met Dhani Scherp-Zapata in Misset Horeca 3 van 16 januari.

» Bekijk de wijnkaart

Reageer op dit artikel