artikel

De Vijfde Smaak, Wormerveer

Restaurant

Pjotr Rentinck en gastvrouw Marieke Verbree ambiëren een laagdrempelige huiskamersfeer in De Vijfde Smaak. Met kaarslicht, een houten vloer, kunst aan de muren en deels kleurrijke stoelen. De keuken is volgens de eigenaar/kok het best te omschrijven als eerlijk en bourgondisch. Frans met mediterrane invloeden.

De Vijfde Smaak, Wormerveer

‘Mijn kookstijl is verfijnd en de portionering is ruim. We koken alles dagvers en werken met de beste producten van kleine leveranciers, die net als wij gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en die hart hebben voor dier en natuur’, zegt de patron cuisinier. ‘In de toekomst zouden we graag voor een Bib-vermelding in aanmerking komen.’

Ook de vegetariër is welkom bij De Vijfde Smaak. Als erkenning voor de aandacht voor vegetarische gerechten, mag het restaurant het keurmerk van de Nederlandse Vegetariërsbond voeren. Een mooi vegetarisch gerecht is Burger van Bulghur. De afgelopen twee jaar zette Rentinck restaurant Meesters in hotel Mijdrecht op. Daarvoor stond hij achter de kachel bij o.a. Halve Maan en Vermeer in Amsterdam. Twee leerling-koks assisteren: Roy Faber en Ilse Visser. Zij zijn regelmatig in het restaurant om iets uit te serveren of toe te lichten.

Zaanweg 10. Tel. (075) 628 55 88. www.devijfdesmaak.nl. Capaciteit: 40 couverts. Prijsindicatie: hoofdgerechten: vanaf €19,50; driegangenmenu €32,50. Geopend voor lunch (12.00-14.30 uur) en diner (18.00-22.00 uur). Ma gesloten.

Reageer op dit artikel