artikel

No-nonsense gastvrijheid

Restaurant

In het centrum van Venlo bestiert Frans Josten met zijn vrouw wijncafé VinL’eau. Josten haalt ruim 90 procent van zijn verkoop uit wijn, en heeft een eigenwijze werkwijze.

No-nonsense gastvrijheid

‘No-nonsense gastvrijheid noem ik het’, zegt Josten. Hij durft zijn gasten nee te verkopen. Dan bestelt een gast bijvoorbeeld chardonnay, maar krijgt hem niet. Josten vindt een andere wijn dan beter passen bij het moment van de dag of het weer. En dat zegt hij ook. ‘Bijna allemaal zijn ze me er dankbaar voor. Het gaat erom hoe je het verkoopt.’

Buiten de 140 wijnen op de kaart, waaronder wijn van een Venlose wijnboer in Italië, heeft Josten altijd een aantal bijzondere flessen. Die koopt hij voor een prikkie in via zijn oude Franse leermeester, een oenoloog die in Parijs doceert.

Lees het complete interview met Frans Josten in Misset Horeca 48 van 28 november.

» Bekijk de wijnkaart

Reageer op dit artikel