artikel

Doddendael, Ewijk

Restaurant

Slot Doddendael, een middeleeuws kasteeltje omringd door een gracht met dodden (riet), opende in de slotkelder een à la carte lunchrestaurant. 33 jaar lang werden er alleen partijen verzorgd door een externe cateraar. Nu beschikt Doddendael over een eigen keukenbrigade, die zowel de partijen als de lunch doet.

Doddendael, Ewijk

‘Alles wordt vers gemaakt en we werken bij voorkeur met regionale producten’, zegt adjunct-directeur Marianne de Vries. De keukenbrigade bestaat uit chef-kok Paul Appelhof (afkomstig van La Vie Partycatering in Nijmegen), Marco Janssen en Bart van Heumen.

De lunchkaart varieert van soep of een clubsandwich tot een maaltijdsalade of twee- of driegangenlunch. Is er behoefte aan een lunchrestaurant in de regio Nijmegen? Marianne de Vries: ‘Dat horen we wel van onze gasten en zakenrelaties. We zijn gemakkelijk te bereiken, liggen vijf minuten rijden vanaf de snelweg en beschikken over een grote eigen parkeerplaats. Bovendien is de ambiance sfeervol en beschikken we over een terras.’ Eigenaar Herman Braam (l) is ook het gastvrije gezicht van Doddendael.

Binnenweg 2. Tel. (0487) 52 18 62. www.doddendael.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen; terras 40. Prijsindicatie: tweegangen lunchmenu €24,50; kop soep €6,-. Geopend ma t/m vr 12.00-15.00 uur; zo 11.00-16.00 uur.

Reageer op dit artikel