artikel

HanTing Cuisine, Den Haag

Restaurant

De twee grootste keukens van de wereld, de Franse en de Chinese, ontmoeten elkaar bij het nieuwe restaurant HanTing Cuisine. De chef heet Han, de gastvrouw Ting. De chef-kok wil z’n gasten een ander soort Chinese keuken laten zien. Niet die waarmee wij zijn opgevoed, die aan de Nederlandse smaak is aangepast.

HanTing Cuisine, Den Haag

Voor- en hoofdgerechten worden bij HanTing niet geserveerd. Aan de hand van vier à vijf kleine gerechtjes wordt de gast rondgeleid door het smakenpalet van de jonge ambitieuze chef. Han: ‘De Franse keuken draait op routine en de Chinese op gevoel. Een ultieme combinatie. Beide keukens zoeken naar de optimale balans in smaak, textuur en presentatie.’ Han combineert zowel de bereidingstechnieken als ingrediënten van beide landen.

Afkomstig uit een familie van Chinese restaurateurs, koos hij aanvankelijk voor een geheel andere carrière. Zijn passie voor koken bleek toch sterker. Naast zijn afgeronde studies econometrie en economie aan de Universiteit van Maastricht heeft Han altijd gekookt en zijn certificaat voor de Chinese keuken gehaald. Met zijn vrouw Ting opende hij enkele jaren geleden restaurant The Happy Farmer in Vlaardingen.

Prinsestraat 33. Tel. (070) 362 08 28. www.hantingcuisine.nl Capaciteit: 70 couverts. Prijsindicatie: kleine gerechtjes €10,- à €12,-. Keuken geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel