artikel

’t Heerenhuis, Wijdewormer

Restaurant

Stijlvol was het al, en lekker eten kon je er ook, maar de inrichting was een beetje uit de tijd en paste niet meer bij de eigentijdse gerechten en stijl van de eigenaren. Chef-kok Steven Goinga gaf zijn vrouw Wies de With, gastvrouw van ’t Heerenhuis, de vrije hand.

’t Heerenhuis, Wijdewormer

Korte tijd later onderging het à la carte restaurant in de polder tussen Purmerend en Zaandam een fraaie gedaantewisseling.Wies schilderde zelf de wanden en houten balken in moderne wit-, zwart- en grijstinten.

,,Leuk werk, maar van het een kwam het ander. Ik vond de gordijnen en lampen absoluut niet meer bij de rest passen, dus ook die moesten het veld ruimen. Daarvoor in de plaats kwamen strakke rolgordijnen en hippe kroonluchters. Nieuwe tafelkleden en servetten completeren het geheel. We krijgen enthousiaste reacties van de gasten.’’

Steven zorgde voor een nieuwe menukaart. Op ambachtelijke wijze wordt gekookt. ,,En we maken zelf onze ijssoorten en bonbons en roken zelf de zalm.’’

Zuiderweg 74b. Tel. (075) 616 21 02. www.heerenhuis.nl. Capaciteit: 48 zitplaatsen; terras 30. Prijsindicatie: driegangen lunchmenu €27,75; driegangenmenu Gastronomique €32,50. Geopend: di t/m vr voor lunch en diner: 12.00-14.30 uur, vanaf 18.00 uur. Za vanaf 18.00 uur. Zo/ma gesloten.

Reageer op dit artikel