artikel

Kreeftenstaart in olie garen

Restaurant

Voor het bereiden van kreeftenstaart kun je een court bouillon gebruiken maar Ysbrandt Wermenbol van Le Marron in Malden, neemt liever kreeftenolie. Door de olie sluiten de poriën van de kreeft beter en zo blijft de kreeftensmaak beter behouden. Ook gaat het gaarproces sneller omdat olie de warmte beter geleidt.

Kreeftenstaart in olie garen

Verwerk de kreeftenstaart in een salade. Serveer lauwwarm dan komt de smaak van de kreeft het best tot zijn recht. In onderstaande film laat Luc Bosch van de Hoge Hotelschool Maastricht en Gilde Opleidingen Venlo zien hoe je een kreeftenstaart in olie gaart.

Ingrediënten

1 à 2 kreeftenstaarten

1 l kreeftenolie

Bereidingswijze:

Verwarm de kreeftenolie tot een temperatuur van 70 º C. Verwijder voorzichtig het darmkanaal uit de staart. Gaar de staart vijf minuten in de olie, op 70 º C. Dep de kreeftenstaart met keukenpapier droog. Verwijder het pantser met een kreeftenschaar. Trancheer de kreeft. Serveer lauwwarm.

Reageer op dit artikel