artikel

Aubergine, Rotterdam

Restaurant

Met restaurant Aubergine heeft de Kleiweg en omgeving er een culinaire aanwinst bij. Een ‘cuisine mediterrannée’ met geraffineerde en betaalbare gerechten en excellente wijnen.

Aubergine, Rotterdam

Bezoekers kunnen op ontdekkingstocht door de Zuid-Europese en Noord-Afrikaanse keuken met gerechten als Filetto Adriatice (vleeshoofdgerecht), Calamaris Corsica (vishoofdgerecht), Pasta Milanese (vegetarisch hoofdgerecht) en voorgerechten als Artisjok Tripoli, Gamba’s Alexandria en Tonijn à la Grèco.

Met restaurant Aubergine komt voor de uitbaters Mo Shora en Ludi Aladin (zie foto) een droom uit: een eigen restaurant, waarin zij terugkeren naar hun roots, het Middellandse zeegebied. Hun streven? Eerlijke producten op ambachtelijke wijze bereid, geserveerd in een warme ambiance waar iedereen zich thuis voelt. Elke maand stelt chef-kok Ludi Aladin een speciaal menu samen, gebaseerd op de keuken uit één specifiek land. Gastvrouw van Aubergine is Greetje El Shora.

Kleiweg 4-6. Tel. (010) 422 99 03. www.auberginecuisine.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen. Prijsindicatie: hoofdgerechten €17,75 tot €22,-; driegangen maandmenu vanaf €29,50. Keuken geopend 17.00 tot 21.30 uur. Di gesloten.