artikel

Bridges, Amsterdam

Restaurant

Restaurant Bridges opende als onderdeel van Sofitel Amsterdam The Grand. Bridges legt zich toe op ‘Fins en Vins’, ofwel vis en wijn. Als eerste restaurant in Nederland introduceert Bridges een raw bar naast een cocktailbar, private lounge en vinothèque.

Bridges, Amsterdam

Restaurantmanager Jos van Hunen. ‘Raw bar is een nieuw concept in Nederland: rauwe vis bereiden voor het oog van de gasten die aan de bar zitten. Van oesters, kreeftsandwiches en delicate vistartaar tot kraakverse vis. De beste kwaliteit, altijd en alleen uit het juiste seizoen. De Franse chef Aurélien Poirot (foto) presenteert de vis zo puur mogelijk, aangevuld met lokale, biologische groenten. Een combinatie van verse Hollandse vis en groenten, bereid met een Franse twist.’

Sommelier Hans Tuin schenkt de door hem samengestelde wijnarrangementen en vintage champagnes uit de wijnkelder. Een mooie selectie van wijnen is tevens per glas te bestellen. De inrichting van Bridges is geïnspireerd op de kleuren en vormen van het schilderij van Karel Appel dat de entree siert. Naast hotelgasten weet publiek van buitenaf de eetgelegenheid te vinden; er is een aparte ingang.

Oudezijds Voorburgwal 197. Tel. (020) 555 35 60. www.bridgesrestaurant.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; binnentuin 60. Prijsindicatie: hoofdgerechten circa €30,-; driegangenmenu €49,-. Dagelijks geopend voor lunch 12.00-15.00 uur; za geen lunch; zo lunch 12.30-15.00 uur; dagelijks diner 18.00-23.00 uur.

Reageer op dit artikel