artikel

Weblog uit het Holland Heineken House

Restaurant

Tatsiana van Neerbos , 4e jaars student aan de Haagse Hotelschool, werkt de komende weken als vrijwilliger in het HHH in Vancouver. Voor Missethoreca.nl houdt ze de komende weken een weblog bij. In deze bijdrage: veel uren maken, de eerste huldiging en een avondje Letland aanmoedigen.

Weblog uit het Holland Heineken House

Overuren draaien en de eerste huldiging

De dag dat het Holland Heineken House werd geopend waren o.a. premier Balkenende en Erica Terpstra te gast bij de Olympic Club. Die dag was een lange dag van 12.00 – 02.00 uur omdat er nog wat dingen voorbereid moesten worden. Deze avond was ik gastvrouw en had het geluk om premier Balkenende de hand te schudden en welkom te heten. Heel gaaf!

Aan het einde van het diner kreeg de bediening en de keuken een staande ovatie van Erica Terpstra. Het diner was van ‘Olympisch niveau’ aldus Terpstra. Premier Balkenende voegde daaraan toe dat ook het kabinet erg trots was op ons. Wat een eer! Wat een indrukken en een fantastische eerste dag in de Olympic Club!

De opening van de Olympische Spelen heb ik niet kunnen volgen omdat ik aan het werk was. Af en toe heb ik wel een glimp opgevangen via de televisie, maar het grote moment heb ik gemist.

De eerste Nederlandse schaatswedstrijd heb ik gekeken in het Holland Heineken House. Het was ontzettend spannend en bij iedere rondetijd van Sven ging iedereen uit zijn dak. Het was echter wel de vraag of Sven wel hard genoeg reed. Na zijn rit was het afwachten en die spanning was goed te voelen. Al die gespannen gezichten volgden nauwlettend de prestaties van de laatste schaatsers. De laatste rit was het na een paar rondes al duidelijk. Sven zou winnen! De laatste rondetijden ging iedereen alvast staan om te wachten op het moment dat de finish was bereikt en Sven op het beeldscherm zou verschijnen!! Sven Kramer Goud! Meteen werd het nummer We Are The Champions ingezet en uit volle borst meegezongen. Wat een goed begin! Ik baalde ervan dat ik die avond moest werken en dus niets van de huldiging mee zou krijgen.

Achteraf was dat nergens voor nodig, want er kwamen een aantal atleten en bekende Nederlanders eten, waaronder ook Leontine en Marco Borsato,Humberto Tan en Judoka Ruben Houkes. Uiteindelijk liep het hele restaurant leeg om naar de huldiging van Sven Kramer te kijken en mocht de bediening ook even naar de ceremoniehal. Deze avond werd de hele crew nog verast met een gouden medaille uitgereikt door het Management Team van het Holland Heineken House om de eerste overwinning te vieren.

Deze week was een drukke week en werkten we allemaal vele uren. Ik heb dus nog weinig van de stad Vancouver gezien. Ik heb ook mijn eerste vrije avond gehad waarbij ik eindelijk de sfeer in de ceremoniezaal kon ervaren tijdens het optreden van Nick en Simon. Dat is pas echt het ‘home away from home gevoel’. Het was niet heel druk, dus we hadden een mooie plek vooraan.

Randstad, dat de werving en selectie van de crew heeft gedaan, en Heineken hebben alle crewleden voorzien van tickets voor een wedstrijd. Ik ging naar de ijshockeywedstrijd Rusland – Letland, waar ik me onwijs op had verheugd. Wat een sfeer! Continue muziek en interactie met het publiek en een keiharde wedstrijd. Het publiek werd opgejut door een man die in ieder vak een show opvoerde waarbij hij een van zijn T-shirts uittrok en het publiek in gooide. Het was echt hilarisch om te zien! Ik was samen met Jesse, Sanne en Anita en moedigde Letland aan, omdat we al wisten dat ze het niet zouden winnen van Rusland, wat ook daadwerkelijk zo was. Letland verloor, maar wij hadden een super avond.

Verder beleef ik hier echt een fantastische tijd. En ik maak de Spelen van heel dichtbij mee. Vooral de interactie met de atleten is fantastisch. Dit is echt een super ervaring! Nu maar hopen dat we snel wat meer medailles gaan veroveren zodat het Olympische gevoel nog meer gaat leven. Ik kan niet wachten tot de volgende huldiging!

Reageer op dit artikel