artikel

Podium importeert eigen wijn

Restaurant

Restaurant en kookschool Podium in Utrecht is vier avonden open voor diner. Sommelier Lisanne van Son heeft een imposante wijnkaart samengesteld, met daarop veel biologisch en –vooral– eigen import.

Podium importeert eigen wijn

We hebben een breed aanbod met wijnen van over de hele wereld’, zegt Van Son. ‘Wijn is bij ons vaak uitgangspunt voor het menu. Met een kleine wijnkaart wordt de keuken ook beperkt. We hebben een aantal biologische wijnen en importeren zelf van een aantal kleinschalige wijnboeren in Italië, Duitsland en Frankrijk.’

Dat importeren begon als een hobby, maar intussen wordt gewerkt aan een website waar consumenten de wijnen die Podium importeert, kunnen kopen. ‘Het mooie is dat we bij zelf geïmporteerde wijn een verhaal kunnen vertellen’, vindt Van Son. ‘We hebben bij die boeren aan de keukentafel gezeten. En zelf importeren is gewoon leuk. Het kost wat tijd, maar als je weet hoe het werkt valt het mee. Het is vaak veel goedkoper omdat er geen importeur is die ook geld moet verdienen.’

» Bekijk hier de kaart van Podium

Reageer op dit artikel