artikel

De Buren, Alkmaar

Restaurant

Na de start van Abby’s aan het Ritsevoort in Alkmaar, december 2008, besloten Lilian Kops en Alex op de Weegh om hun bestaande zaak De Buren aan een restyling te onderwerpen. Doelstelling was om hun vooral op toerisme draaiende zaak aantrekkelijker te maken voor lokale restaurantbezoekers.

De Buren, Alkmaar

Voor het interieurconcept ging bureau Estida uit van de historische waarde van het pand met zijn authentieke visbanken en ligging aan de Mient. Het resultaat is de ambiance van een authentiek verzamelaarswinkeltje met uiteenlopende stoelen. Van luxe gestoffeerde exemplaren tot strak design.

Kroonluchters en decoratieborden geven de verhoogde serre de sfeer van een oude opkamer, maar met een moderne knipoog. De royale leestafel is voorzien van een hoogglans blad met een vrolijk ruitpatroon en oranje bloemen. Oranje handgespannen lampenkappen zorgen voor een kleurrijk accent. Bedrijfsleider van café-restaurant De Buren is John Bemelman, chef-kok is Jos Esser.

Mient 37. Tel. (072) 512 03 08. www.restaurant-deburen.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; terras 120. Prijsindicatie: koffie €1,90; hoofdgerechten €13,50 tot €23,50. Geopend zo t/m wo van 09.30 tot 24.00 uur; do t/m za 09.30 tot 02.00 uur.

Reageer op dit artikel