artikel

De Herberg van Smallingerland, Rottevalle

Restaurant

De Herberg van Smallingerland in het Friese plaatsje Rottevalle onderging een metamorfose. Aukje Westerhof en Freddy Bult hebben het restaurant gerestyled met behoud van de kenmerkende elementen van het historische pand.

De Herberg van Smallingerland, Rottevalle

Het interieur is nu eigentijdser en ruimer van opzet. De kleurstelling op de wanden en het plafond is wisselend antraciet, grijs, petrol blauw en oudroze. Met een ludieke happening hebben de herbergiers tijdens het open huis stijlvol afscheid genomen van alle kitsch en curiosa die tot nu toe het interieur van De Herberg van Smallingerland bepaalden.

Onder leiding van een veilingmeester is de handel per opbod aan bezoekers verkocht. De opbrengst van €3000,- doneerden Aukje en Freddy aan diverse goede doelen. De keukenbrigade onder leiding van Thom Gabie van Baars bereidde deze dag culinaire creaties als ‘op lage temperatuur gegaarde Friese lamsbout met gepofte auberginecompote’. De Herberg van Smallingerland is in het bezit van een Bib Gourmand.

Muldersplein 2. Tel. (0512) 34 20 64. www.herbergvansmallingerland.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen; zaal 80 à 120; 1 luxe gastenverblijf. Prijsindicatie: hoofdgerechten circa €25,-. Dagelijks geopend vanaf 17.00 uur; ma gesloten.

Reageer op dit artikel