artikel

In de keuken van Floris trots op champagnekaart

Restaurant

De mannen achter In de keuken van Floris, sommelier Daan Schmidt en chef-kok Floris Versluijs, zijn gek van champagne. Wie hun restaurant beziet zou het niet zeggen, maar de twee beschikken over de mooiste champagne-kaart van Nederland

In de keuken van Floris trots op champagnekaart

‘We stelden onszelf de vraag: waarom komen we in Nederland zo weinig echt goede champagne tegen?’, verklaart Schmidt het waarom van een champagnekaart. ‘In de keuken van Floris heeft geen wijnkaart, dus wilden we onszelf met iets anders onderscheiden. Daar is het idee voor de champagnekaart ontstaan.’

In de keuken van Floris heeft jaargangen en huizen die bijna nergens anders te krijgen zijn. ‘We hebben plek voor maximaal tweehonderd flessen, dus van sommige champagnes hebben we maar een doos of nog minder nodig. In het begin was dat een probleem, nu we naam maken als champagnerestaurant niet meer. Zeker kleine huizen willen graag hier op de kaart. We kunnen intussen eisen stellen, zo betalen we bij de meeste leveranciers geen transportkosten.’

Lees meer over de champagnekaart van In de keuken van Floris in Misset Horeca 12 van 26 maart.

» Bekijk hier de kaart van Podium

Reageer op dit artikel