artikel

Kroft, Hoorn

Restaurant

Kroft is de naam van het eerste eigen restaurant van Tamara Houweling (26) en Patrick van der Kroft (38), de broer van sterrenchef Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk. De eetgelegenheid zit in het pand waar tot voor kort Jozua’s van topkok Jozua Jaring was gevestigd.

Kroft, Hoorn

Op het cv van patron-cuisinier Van der Kroft prijken zaken als Aujourd’hui, Le Garage en brasserie Van Baerle in Amsterdam. Tot voor kort was hij chef-kok van restaurant Vis in Hoorn. Zijn rechterhand is Christiaan Hooiveld, de voormalige chef-kok van Van Baerle.

Partner Tamara neemt de bediening voor haar rekening. De gastvrouw is al elf jaar werkzaam in de horeca. Zij ontwikkelde zich tot sommelier en werkte o.a. bij de sterrenzaken Apicius in Bakkum en De Posthoorn in Monnickendam. Het stel kent elkaar van Jozua’s.

Patrick van der Kroft: ,,De formule die we voor ogen hebben, is top eten voor een betaalbare prijs, in een intieme sfeer, met persoonlijke aandacht voor de gast, een klein team met ambitie en werken met mooie versproducten. Regelmatig nodigen we gastkoks uit. Mijn broer Michel is de eerste. Op Vaderdag kookt hij het menu.’’

West 52. Tel. (0229) 23 26 76. www.restaurantkroft.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen; terras 16. Prijsindicatie: hoofdgerechten circa €22,-; driegangenmenu €33,-. Geopend wo t/m zo 12.00 tot 22.30 uur voor lunch en diner.

Reageer op dit artikel