artikel

Bizarre eetconcepten

Restaurant

Eten uit een toiletpot, dineren met katten, een avondje uit eten in een vliegtuigcabine. Het kan allemaal. Over de hele wereld zijn er diverse bijzondere eetconcepten gelanceerd. Een kleine greep uit het bizarre aanbod.

Bizarre eetconcepten

In dit restaurant in Taipei beleeft de gast een heuse inflight-ervaring. Het interieur is een replica van een vliegtuigcabine. De zwarte brigade is verkleedt als stewardessen. Het menu wordt rondgereden op de typische ‘foodkarren’ uit de vliegtuigcatering.

In dit ‘ziekenhuisrestaurant’ zitten de gasten op gouden en zilveren rolstoelen. De muurbanken zijn gemaakt van ziekenhuisbedden. Authentieke kamerschermen maken het geheel compleet.

Dit orginele wc-thema-restaurant in Taipei is zo succesvol geweest, dat de eigenaar een tiental vestigingen heeft geopend in Taiwan. In ieder restaurant zitten de gasten op toiletpotten en eten ze uit minitiatuurtoiletjes. Drankjes worden geserveerd in kleine urinoirs.

Dit is waarschijnlijk één van de meest moeilijk toegankelijke restaurants in Italië. Het restaurant bevindt zich namelijk in een gevangenis en wordt bijna geheel bemand door gedetineerden. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de tafels ingedekt met plastic bestek. Het restaurant is enorm populair, een wachttijd van twee maanden is normaal. Bovendien wordt iedere gast gescreend door het ministerie van Justitie.

Deze restaurantketen heeft negen buitenposten in de Vs en Canada. Alle restaurants hebben de vorm van een kasteel. De Kissimee in Florida is zelfs omringd door een gracht. De restaurants organiseren steekspellen en valkenshow. In de restaurants wordt een etiquette uit de elfde eeuw gevolgd, dat betekent onder andere dineren zonder bestek.

In Tokyo zijn in bepaalde gebouwen en appartementen huisdieren verboden. Café-eigenaren hebben hierin een gat in de markt gezien. Er zijn diverse ‘katcafés’ geopend. Bezoekers van zo’n café kunnen kiezen uit een eenvoudig koffie- of theemenu en ondertussen de loslopende katten in het café aaien.

Glas in lood ramen, Mariabeelden en schilderijen van Jezus Christus vullen dit restaurant in Tokyo dat geïnspireerd is door de katholieke kerk. Gasten luisteren naar orgelmuziek tijdens het nuttigen van ‘izakaya’, japanse kleine menu’s. De drankenkaart heeft de vorm van een doodskist.

Reageer op dit artikel