artikel

De Karmeliet, Zenderen

Restaurant

Jelle Wagenaar en Saïd Maher van restaurant Het Seminar hebben vorig jaar hun activiteiten flink uitgebreid. De restaurateurs halen nu ook kookclubs binnen, doen aan catering en startten een webwinkel. Hun nieuwste aanwinst is theehuis De Karmeliet.

De Karmeliet, Zenderen

De zwarte, typisch Twentse boerenschuur in de sortimentstuin, op 400 meter afstand van het restaurant, is geheel nieuw opgetrokken. De theeschenkerij is genoemd naar de karmelieten die decennia het seminarie in Zenderen runden. De naastgelegen tuin met bijzondere planten en oude boomsoorten werd door de paters bijgehouden. Nu staan er een sfeervolle horecagelegenheid met open haard, een ruimte voor exposities en vergaderingen, een terras, een speelbos met houten speeltoestellen, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een eigen parkeerplaats.

‘De Karmeliet is meer laagdrempelig dan Het Seminar, waarmee we een Bib Gourmand hebben. We richten ons op recreanten en de lokale bevolking. Maar het bijt elkaar niet. Integendeel, het is een mooie aanvulling op onze eetgelegenheid’, zegt Saïd Maher. Zijn vrouw Marjolein Woerlee heeft de leiding over het theehuis. Uiteraard vermeldt de kaart een high tea, daarnaast worden onder andere broodjes, salades, soepen, pannenkoeken, ijs en bittergarnituren aangeboden.

Hertmerweg 49. Tel. (074) 259 50 60. www.theehuisdekarmeliet.nl; www.hetseminar.nl. Capaciteit: 60 zitplaatsen; terras 100. Prijsindicatie: high tea €18,50; soepen vanaf €5,-. Dagelijks geopend 10.30 tot 18.00 uur.

Reageer op dit artikel