artikel

Spicebrush de Proeverij, Apeldoorn

Restaurant

Bart en Agnes de Haas hebben hun bedrijf een update gegeven zonder daarbij het oorspronkelijke karakter van het restaurant geweld aan te doen. Lichte kleuren, robuuste tafels en stoelen, en grote uitnodigende zitbanken. De ingebouwde open haard in de bar is een echte eyecatcher.

Spicebrush de Proeverij, Apeldoorn

Behalve het interieur zijn de formule en de naam aangepast. Van Amerikaans restaurant Spicebrush tot Spicebrush de Proeverij. Bart de Haas licht toe: ‘ De menukaart is één grote proeverij, met minimaal drie bewerkingen van een product, of het nou een voor-, hoofd- of nagerecht is. Als de gast soep bestelt, krijgt hij drie soorten, geserveerd in drie kommetjes. Of hij krijgt in één gang een rundercarpaccio, een carpaccio van runderlende en een kalfscarpaccio.’

Bij iedere ‘proeverij’ kiest de gast een bijpassende wijn uit de dispenser van Wine by the Glass, met ruimte voor twaalf wijnen. Chef-kok van Spicebrush de Proeverij is René Hagen. De keuken van Hagen en zijn brigade doet dienst als centrale keuken, want ook de bestellingen van het naastgelegen hotel et le café de Paris – dat eveneens wordt geëxploiteerd door de familie De Haas – komen er binnen.

Marktplein 9. Tel. (055) 522 50 64. www.spicebrush.nl. Capaciteit: 85 zitplaatsen; terras 30. Prijsindicatie: hoofdgerechten €16,- tot €20,-. Dagelijks geopend vanaf 17.00 uur.

Reageer op dit artikel