artikel

Chocoladefestival op 19 september

Restaurant

Zutphen staat op 19 september 2010 geheel in het teken van chocolade. Op diverse lokaties worden demonstraties gegeven en kunt u proeven. Het geheel wordt omlijst met muziek en amusement.

Chocoladefestival op 19 september

Het Chocoladefestival Zutphen 2010 wordt op zondag 19 september voor de achtste keer gehouden in de Zutphense binnenstad. Het hele centrum zal worden omgetoverd tot chocoladeproeverij. Er worden diverse kookdemonstraties met chocolade als hoofdingrediënt gegeven, de nieuwste chocolademode komt voorbij en voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals chocoladeverhalen en tekenen met chocolade.

Derde Guinness Book of Records poging

Na twee pogingen om de langste bonbon van Nederland te maken, die helaas door technische mankementen mislukten, probeert Huub Janson van bonbonatelier Janson voor een derde keer het record ‘langste bonbon ter wereld’ in het Guinness Book of Records te halen: ‘Drie keer is scheepsrecht, deze keer ben ik op alles voorbereid en de langste bonbon gaat er komen. Zelfs de techniek kan me nu niet meer in de steek laten!’

Altijd tijd voor chocolade

De hele dag door kunt u zich tegoed doen aan de heerlijkste bonbons en chocolade. Maak een tocht door Zutphen met een van de chocoladetochten per fluisterboot, proef eens chocoladebier of de verrassende smaak van chocolade in bijzondere gerechten. Bonbonatelier Janson en vele collega’s geven diverse demonstraties en workshops waar de mogelijkheden van chocolade worden geshowd. Uiteraard kan er ook chocola of bonbons gekocht worden bij de vele kramen.

Vanaf 12.00u zullen alle chocolade activiteiten van start gaan en kan het publiek de veelzijdigheid van chocolade en cacao ontdekken.

Het volledige programma, een plattegrond, bereikbaarheid per OV en parkeren met de auto staat op www.chocoladefestival-zutphen.nl.

Reageer op dit artikel